Terug 27 augustus 2021

KV Kortrijk - KV Mechelen: “Match met verschillende gezichten”

Sandy Walsh, Nikola Storm en Wouter Vrancken aan het woord na het 2-2 gelijkspel in het Guldensporenstadion.

Nikola Storm: “Fijn om beslissend te zijn, maar liefst met drie punten”

Storm: “Vooraf zou je misschien tekenen voor een punt op Kortrijk, maar wanneer je met 0-2 kan gaan rusten moet je hier altijd de drie punten kunnen pakken. Met een wereldgoal en de steun van hun fans kwamen ze terug in de partij en kregen we het moeilijk. We vonden niet meteen de oplossingen die we wel vonden na de gelijkmaker. Zo kwamen we nog erg dicht bij de overwinning. Persoonlijk ben ik wel tevreden dat ik opnieuw tweemaal kon scoren, maar je hoopt dan wel dat het ook drie punten zou opleveren. Dat was vanavond niet het geval.”

Sandy Walsh: “Gevaarlijk op stilstaande fases”

Walsh: “Kortrijk sloeg tweemaal toe op een beslissend moment. Eerst maakte D’Haene een wereldgoal en nadien volgde dan een doelpunt op stilstaande fase. We wisten dat ze daar erg sterk op konden zijn, maar helaas liep het dan toch mis. Als je alle kansen zou optellen voor ons, denk ik toch dat we nog aan een aardig lijstje kwamen. Helaas leverde het ons geen drie punten op.”

Wouter Vrancken: “40+40+10 leverde te weinig punten op”

Vrancken: “Eigenlijk kan je de wedstrijd samenvatten in veertig, veertig en tien minuten. Het eerste stuk was duidelijk voor ons en kwamen we op een mooie 0-2 voorsprong. Nadien vergaten we te voetballen en kozen we plots voor de lange bal, terwijl er toch voldoende ruimtes lagen. We kwamen onder druk en kwamen er voetballend te weinig uit. In de laatste tien minuten waren de laatste kansen duidelijk nog voor ons waardoor we hier toch nog drie punten konden rapen. Jammer dat we het lieten liggen, want hier zat duidelijk meer in.”