Terug 27 november 2021

Cercle Brugge - KV Mechelen: Malinwa verliest met 3-1 op het veld van Cercle Brugge

Wat vorige week lukte tegen Club Brugge, lukte vanavond niet tegen Cercle. Malinwa ging met 3-1 de boot in op Jan Breydel.

Na de mooie overwinning tegen landskampioen Club Brugge had Wouter Vrancken weinig redenen tot wisselen. Toch moest de Mechelse leermeester noodgedwongen schuiven in zijn verdediging. Jordi Vanlerberghe bleef gekwetst aan de kant en zo mocht Alex Van Hoorenbeeck zich opmaken voor zijn eerste speelminuten.

In een kil Jan Breydelstadion kregen de aanwezige fans weinig voetbal voorgeschoteld om zich aan op te warmen. Zonder dominant te zijn waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar pogingen van Somers en Daland konden Coucke niet verschalken. De Mechelaars konden hun stempel niet drukken op de partij en dat was best naar de zin van de thuisploeg.

Utkus kopt Cercle op voorsprong (1-0)

Iets na het halfuur klom Cercle dan toch op voorsprong. Utkus kopte een hoekschop hard in het dak van het doel. (1-0) Enkele minuten later liet Malinwa zich bijna opnieuw vangen bij een identieke hoekschop, maar ditmaal ging Coucke goed plat.

Storm benut eerste Mechelse kans (1-1)

Tien minuten na de openingstreffer stelde Malinwa orde op zaken. De eerste kans van de bezoekers was meteen prijs: Storm haalde de trekker over en Didillon – die nog geen bal had moeten pakken – mocht de bal uit het net vissen. (1-1) Even leek Mrabti nog voor een onverwachte voorsprong te zorgen, maar zijn schuiver trof de paal.

Beide coaches voerden geen wissels uit bij aanvang van de tweede helft met hetzelfde spelbeeld tot gevolg. Op het uur ging Bateau dan in de fout op een hoekschop van de thuisploeg. Scheidsrechter De Cremer twijfelde niet en kende Cercle een strafschop toe. Hotic plaatste de bal voorbij Coucke en bracht de thuisploeg opnieuw op voorsprong (2-1)

Schoofs-Cuypers-Bijker out, Swers-Engvall-Shved in

Met nog twintig minuten op de klok bracht coach Wouter Vrancken drie frisse krachten tussen de lijnen en dat leverde ei zo na de gelijkmaker op. Storm zette strak voor, Mrabti miste zijn controle en de vrijstaande Shved zag zijn poging op de lijn gekeerd.

Matondo beslist de wedstrijd (3-1)

Tien minuten voor het einde leek Cercle Brugge de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Matondo zette de turbo aan, liet Bateau achter zich en gaf Coucke het nakijken. (3-1) Einde verhaal voor Malinwa?

Ook invaller De Camargo kon het tij niet meer keren voor Malinwa. De bezoekers brachten vanavond te weinig om aanspraak te kunnen maken op puntengewin en moesten zonder punten de terugreis aanvatten. Woensdagavond krijgt geelrood al de kans om revanche te nemen. Dan treffen beide ploegen elkaar opnieuw in de Croky Cup.

Wedstrijddigest

Cercle Brugge: Didillon, Daland, Utkus, Decostere, Hotic (89′ Da Silva), Matondo (89′ Waldo), Velkovski, Lopes Da Silva (83′ Vanhoutte), Deman (76′ Sousa), Van der Bruggen, Somers (83′ Millan)

KV Mechelen: Coucke, Bijker (70′ Swers), Bateau, Walsh, Hairemans (30′ Oum Gouet), Storm, Cuypers (70′ Engvall), Schoofs (70′ Shved), Van Hoorenbeeck, Mrabti (81′ De Camargo), De Souza

Doelpunten: 34′ Utkus (1-0), 43′ Storm (1-1), 63′ Hotic (2-1), 77′ Matondo (3-1)

Gele kaarten: 60′ Bijker, 65′ Lopez Da Silva, 82′ De Souza

Scheidsrechter: Wesli De Cremer