Terug 27 november 2021

Cercle Brugge - KV Mechelen: “Wedstrijdmentaliteit en agressiviteit ontbrak vandaag”

Gaëtan Coucke, Nikola Storm en Wouter Vrancken aan het woord na Cercle – KVM.

Gaëtan Coucke: “Wanneer je geen duels en tweede ballen wint, kan je niet winnen”

Coucke: “Hoewel de coach ons duidelijk had gewaarschuwd, kwamen we toch te slap voor de dag vandaag. We waren onvoldoende agressief en wonnen ook te weinig duels. We konden onze stempel niet drukken en Cercle was gretiger. Dit was een terechte nederlaag.”

Nikola Storm: “We vonden geen oplossingen”

Storm: “Hoewel de eerste helft voor Cercle was, gingen we toch nog met een 1-1 tussenstand rusten. Met wat geluk stonden we zelfs op voorsprong, maar uiteindelijk verdienden we hier geen punten. We wonnen geen duels en ook de tweede ballen waren niet voor ons. Woensdag moet het duidelijk beter.”

Wouter Vrancken: “We toonden te weinig mentaliteit en agressiviteit”

“We speelden een slechte wedstrijd. We verdienen hier vandaag geen punten. We toonden te weinig mentaliteit en agressiviteit. En dat is de basis van het spelletje. We wisten dat ze ons wilden overpoweren met veel lopende mensen. Dat was ook in hun laatste wedstrijden zo, alleen hielden ze daar geen punten aan over.”

“We moesten er duel van maken. Dat deden we niet. We kregen nog een herkansing met de één-één, maar nadien zagen we geen verbetering. We werden afgetroefd. We moesten mentaal klaar zijn, van seconde één. Dat is jammer, want het waren belangrijke punten vandaag.”

“Of ik tevreden ben van het debuut van Alec Van Hoorenbeek? Zeker. Hij speelde een degelijke en secure wedstrijd. Hij is een slimme gast, is altijd mee in onze speelprincipes en weet wat hij moet doen. Hoe het met Hairemans is? Hij had last van een kniestoot. Het is afwachten tot maandag voor meer duidelijkheid over hem.”