Terug 17 oktober 2021

Beerschot V.A. - KV Mechelen: Malinwa pakt volle buit op het Kiel (0-1)

Een intense strijd op het Kiel leverde Malinwa drie deugddoende punten op. Kerim Mrabti tekende in de eerste helft voor het enige doelpunt van de middag.

Met drie overwinningen in evenveel wedstrijden had coach Wouter Vrancken weinig redenen tot wijzigen van zijn basisploeg. Hij gaf het vertrouwen aan dezelfde elf als twee weken geleden tegen Standard de Liège.

In een sfeervol openingskwartier was de eerste kans voor Malinwa. Oum Gouet haalde de trekker over van buiten de grote rechthoek. Thuisgoalie Vanhamel toonde zijn kunnen en Cuypers was te verrast om de poging te verzilveren. Het startschot van enkele dolle minuten, want ook de thuisploeg counterde snedig en had Malinwa geluk toen een terugspeelbal van Souza tegen de doelpaal dwarrelde.

Heerlijke assist Cuypers, dito afwerking Mrabti (0-1)

Op het halfuur sneed Malinwa prima door de thuisdefensie: Cuypers lanceerde Mrabti richting Vanhamel, die de thuisgoalie het nakijken gaf. Prima aanval van Malinwa. (0-1)

De thuisploeg reageerde met een geplaatste vrije trap van Holzhauser, maar Coucke devieerde de bal nog nipt in corner. Belangrijke redding van de Mechelse goalie.

De tweede helft was nog maar net op gang of de bordjes hingen bijna in evenwicht. Walsh miste zijn interceptie op Krekovic die invaller Noubissi vrij voor doel bracht, maar het vizier van de spits stond duidelijk nog niet op scherp.

Beerschot voert druk op, Malinwa moet achteruit

Beerschot – duidelijk met andere intenties aan de tweede helft begonnen – drukte Malinwa terug op de eigen helft. Malinwa kreeg het moeilijk en coach Wouter Vrancken wisselde Cuypers voor een frisse Druijf. De paarse storm ging nog even door, maar toen Vanlerberghe de angel uit de aanval van Soumaré wist te halen, keerde de rust (even?) terug in de partij.

Malinwa stak opnieuw de neus aan het venster. Eerst leek Storm door de buitenspelval te glippen, maar werd alsnog afgevlagd voor buitenspel. Nadien was het invaller Druijf die zijn kopbal naast de kooi van Vanhamel zag vliegen. De thuisploeg reageerde opnieuw via Noubissi, maar Coucke en de paal hielden de Mechelse voorsprong op het scorebord.

Meer doelpunten vielen er niet meer te noteren waardoor Malinwa de drie punten mee naar Mechelen nam.

Wedstrijddigest

Beerschot: Vanhamel, Halaimia (76′ Vaca), Radic, Frans (17′ Krekovic), Bourdin, Van den Bergh, Pietermaat (46′ Noubissi), Coulibaly, Holzhauser, Soumaré (64′ Sanyang), Shankland

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Bateau, Vanlerberghe, Walsh, Schoofs, Oum Gouet, Souza, Storm (87′ Hairemans), Mrabti (73′ Swers), Cuypers (56′ Druijf)

Doelpunten: 30′ Mrabti (0-1)

Gele kaarten: 46′ Mrabti, 89′ Hairemans, 90′ Walsh

Scheidsrechter: Lothar D’Hondt