Terug 17 oktober 2021

Beerschot V.A. - KV Mechelen: “We vochten voor elkaar en voor de drie punten”

Enkele Mechelse reacties na de 0-1 overwinning op het Kiel.

Gaëtan Coucke: “We moesten bevestigen en dat hebben we gedaan”

Coucke: “Wanneer je met negen op negen naar het Kiel trekt, moet je hier bevestigen. Gelukkig konden we hier de nul houden en was één doelpunt voldoende voor de overwinning. We kwamen enkele keren goed weg, maar verder stond het ook gewoon goed achterin. De vrije trap van Holzhauser had ik in mijn hoek verwacht, dus kon ik er nog net bij.”

Hugo Cuypers: “Als team zijn we gegroeid”

Cuypers: “Ik ben vooral tevreden met de drie punten. Vandaag speelden we zeker niet onze mooiste wedstrijd, maar het belangrijkste zijn die drie punten en die zijn binnen. Na Anderlecht hebben we de knop kunnen omdraaien. Die twaalf op twaalf doet heel veel deugd en is ook niet onverdiend. We zijn als ploeg gegroeid. Het is een groep die elke dag goed met elkaar opschiet. Dat zien jullie ook terug op het veld.”

Jordi Vanlerberghe: “Achterin stonden we goed”

Vanlerberghe: “Vandaag was het gewoon belangrijk om te winnen. Het kon met momenten alle kanten op, maar het is goed dat we de nul konden houden en dat we een goed resultaat pakken. Als verdediging stonden we wel goed. Beerschot zette veel druk op onze helft, maar zoveel gaven we eigenlijk niet weg. Nu moeten we echt wedstrijd per wedstrijd die focus behouden en proberen die goede lijn door te trekken. Er komt een drukke periode aan met ook een bekerwedstrijd. Daar hechten we toch ook veel belang aan.”

Kerim Mrabti: “Wat een geweldige sfeer”

Mrabti: “Het is leuk om in zulke wedstrijden te scoren. Vorig jaar speelden we hier twee keer binnen een week tijd zonder supporters. Als je dat vergelijkt met vandaag… De sfeer vandaag was fantastisch. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Dat we hier dan toch de nul konden houden, toont de kwaliteit van het team. In het begin van de wedstrijd waren we beter. Daarna werden we misschien een beetje te nonchalant. De focus was er niet echt meer. Beerschot kreeg meer kansen maar tegelijk denk ik ook dat onze verdediging het heel goed deed.”

Wouter Vrancken: “We moesten vechten voor elkaar”

Vrancken: “In het eerste halfuur stonden we goed en hadden we de partij in handen. We kwamen ook terecht op voorsprong. Na de pauze hadden we het lastig, was er veel afval in ons spel en de motivatie was erg groot bij de thuisploeg om het tij te keren. We moesten vechten voor elkaar en dat hebben we gedaan.”