Terug 19 augustus 2021

KV Mechelen – Union: Covid Safe naar KV – Deel 2

Op zondag 22 augustus is het eindelijk zover, tijdens de thuismatch tegen Union mogen we weer voetballen zonder capaciteitsbeperkingen. We kijken ernaar uit om iedereen weer te verwelkomen in het AFAS Stadion. Registreren is dus niet meer nodig, maar dat wil niet zeggen dat er geen maatregelen zijn waaraan voldaan moeten worden.

Sinds 13 augustus is er opnieuw versoepeld wat Coronamaatregelen betreft. Dat betekent dat we weer iedereen die onze thuiswedstrijden wil bijwonen, mogen binnenlaten. Toch zijn er nog enkele maatregelen waaraan voldaan moet worden, voor je als supporter effectief toegang zal krijgen tot het stadion.

Dubbele controle, extra ingang ziekebeemden

Naast de controle op wedstrijdtickets en abonnementen, zal er ook gecontroleerd worden op het Covid Safe Ticket. Dat wil zeggen dat er niet één, maar twee controlepunten zullen staan. Aangezien er geen bezoekende supporters mogen komen zal er naast de Hoofdingang & ingang Liersesteenweg ook een ingang voorzien worden aan de Bezoekersingang (Ziekebeemdenstraat 7).

 • Controlepunt 1 – Covid Safe Ticket: Controle op een geldig Covidcertificaat + overeenkomstig identiteitsbewijs
 • Controlepunt 2 – Gewone toegangscontrole: Controle op geldig wedstrijdticket & abonnement

Stadion opent 3u voor aftrap

We willen iedereen tijdig in het stadion krijgen, daarom heeft de club beslist het stadion al om 18u open te stellen voor supporters. Je beslist als toeschouwer uiteraard zelf om hoe laat je naar het AFAS Stadion afzakt, maar we vragen je met aandrang om dit zo vroeg mogelijk te doen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen op tijd op zijn of haar plaats zit. Voor de wedstrijd wordt er randanimatie en muziek voorzien.

Alleen zo kom je er in

Zolang het Covid Safe-protocol geldt, worden volgende regels opgelegd. Dit neem je mee: Je abonnement of geldig toegangsticket en je identiteitskaart! Ben je 12 jaar of ouder, neem je ook mee…

 1. …Ofwel een bewijs dat je al minstens 14 dagen volledig gevaccineerd bent tegen het Coronavirus.
 2. …Ofwel een bewijs van een negatieve PCR-test (test maximaal 48 uur voor scanmoment aan poort)
 3. …Ofwel een bewijs van een negatieve snelle antigeentest afgenomen door medisch personeel (geldigheid = dag van de test + 1 dag)
 4. …Ofwel een bewijs van een herstelcertificaat van maximaal 6 maanden oud.

Deze vier bewijzen kan je afdrukken via www.mijngezondheid.be en meebrengen of laten zien vanop je smartphone vanuit de Covid Safe-app. Dit zijn de enige vier certificaten waarmee je samen met je identiteitskaart toegang zal krijgen tot het AFAS Stadion. Neem uiteraard ook een geldig toegangsbewijs mee voor de wedstrijd zelf.

Deze regels blijven gelden

 • In de binnenruimtes geldt het horecaprotocol. Dat betekent dat je je mondmasker ophoudt wanneer je je binnen verplaatst. Eens buiten, mag het weer afgezet worden. Dat wil dus ook zeggen dat je binnen alleen al zittend iets kan drinken op onderlinge afstand van 1,5 meter.
 • Hou de hygiëneregels in het achterhoofd.
 • Voel je je ziek? Blijf thuis!

Dit verandert er

 • Alle supporters ouder dan 12 jaar moeten verplicht een geldig CovidSafe-document voorleggen voordat ze het stadion mogen betreden.
 • Twee plaatsen waar je moet scannen in plaats van één. Eerst je CovidSafeticket, daarna je abonnement of wedstrijdticket.
 • Abonnees (met CovidSafe-bewijs) mogen de wedstrijd bijwonen. Met hun eigen abonnement, niet meer met aparte tickets.
 • Mensen zonder abonnement kunnen weer losse tickets voor de wedstrijd aankopen.
 • Geen afstand meer op de tribunes

Voordelig testen dankzij KV Mechelen

Ben je nog niet volledig gevaccineerd? Geen probleem, dan kan je je laten testen. De overheid biedt je twee gratis PCR-testen aan. Vraag je gratis PCR-test aan.

Heb je je gratis PCR-testen al gebruikt of wens je ze niet te gebruiken? Dan kan je terecht in het testcentrum van KV Mechelen. De tests zullen €10 per stuk kosten en zullen doorgaan op zondagvoormiddag.

Veelgestelde vragen

Ik ben volledig gevaccineerd of ben hersteld van de ziekte. Hoe bekom ik mijn certificaat?

Er zijn verschillende platformen waarop je je vaccinatiecertificaat kan opvragen. We lijsten ze voor je op:

 1. Op je smartphone via de Covid Safe app. Via deze applicatie heb je je certificaat altijd op zak. Voltooi de configuratie en vraag je certificaat op waar en wanneer je maar wil.
 2. Online via…
  1. www.mijngezondheid.be
  2. www.burgerprofiel.be
  3. www.myhealthviewer.be
 3. Via de telefoon. Je certificaat wordt dan opgestuurd per post. Let op: Tijd tussen aanvraag en ontvangst kan +/- week bedragen.
  1. Vlaanderen: 078 78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar uw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.
  2. Brussel: 02 214 19 19 (9u tot 17u30 op weekdagen en van 10-17u30 in het weekend)
  3. Duitstalige Gemeenschap: 0800 23 032 (9u tot 17u op weekdagen)
  4. Franse Gemeenschap (Wallonië): 071 31 34 93 (9u tot 19u van maandag tot zaterdag)

Ik ben nog niet volledig gevaccineerd. Kan ik het stadion binnen?

Dat kan, maar je moet daarvoor een negatieve PCR-test (GEEN SNELTEST) kunnen voorleggen van maximaal 48 uur oud. Dat betekent dat je voor de wedstrijd tegen Union ten vroegste vrijdagavond om 21u je test kan inplannen. Een test aanvragen kan via www.mijngezondheid.be. Resultaten komen zichtbaar in de CovidSafe-app (synchroniseren), op mijn www.gezondheid.be Nog niet volledig gevaccineerd? Dan kom je zonder geldige PCR-test het stadion niet in.

Wat met kinderen en jongeren?

Ook jongeren tussen 12 en 18 jaar hebben een CovidSafe-Ticket nodig. Als ouder kan je via MijnGezondheid.be certificaten voor je kinderen aanvragen. Is je kind jonger dan 12 jaar, dan is zo’n Ticket niet nodig.

Certificaten voor je kind op je CovidSafe-app

Klik onderaan jouw CovidSafe-app op ‘controleer op nieuwe certificaten’. Via itsme log je makkelijk in op www.mijngezondheid.be. Kies de naam van jouw kind en bevestig. Certificaten voor een tweede kind ophalen, doe je door in je CovidSafe-app op het tandwiel te klikken, je profiel te selecteren en te klikken op ‘veranderen van rol’. Opnieuw vind je op www.mijngezondheid.be de nodige certifcaten. Zowel jouw certificaten als die van je kinderen zijn nu op je app terug te vinden.

Telt het kaartje dat ik meekreeg bij mijn vaccinatie ook als bewijs?

Neen, dit is geen geldig certificaat om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd bent. Je dient je certificaat op te vragen via de Covid Safe-app, mijngezondheid.be of via de telefoon.