Terug 22 juli 2021

KV Mechelen – Antwerp: Extra duiding

Woensdagavond werden alle correct geregistreerde bubbels op de hoogte gebracht of ze uitgeloot zijn voor thuiswedstrijd van nu zondag tegen Antwerp. We willen in alle transparantie de gang van zaken uit de doeken doen en uitleggen hoe de trekking net in zijn werk ging.

Tijdens de abonnementencampagne konden abonnees 20-21 hun abonnement verlengen in drie verschillende formules:

 • Stay Gold: Geen compensatie voor het afgelopen seizoen, al deze abonnees komen als eerste in aanmerking voor wedstrijden met beperkt publiek.
 • Go Silver: Wél compensatie (20% dranktegoed). Voorrang beperkt publiek valt weg
 • Claim Place: pas beslissen bij volle stadions.
 • Nieuwe abonnees: klassiek abonnement, moeten net als abonnees Silver de abonnees Gold laten voorgaan.

10.832 abonnementen

Tijdens de abonnementencampagne bleek dat heel wat supporters hun engagement opnieuw nomatterwhat verlengden voor komend seizoen. Hieronder krijg je een overzicht van de huidige stand van zaken in de abonnementenverkoop.

 • Abonnees Gold: 7.581
 • Abonnees Silver: 858
 • Claim Place: 31
 • Abonnees Nieuw: 822
 • Business: 1540

Capaciteit in Covidtijden

Onze normale capaciteit is 16.500 toeschouwers, nu is dat 1/3e én moeten we rekening houden met 1,5 meter afstand tussen bubbels. Ook moesten we drie afzonderlijke compartimenten vormen: Hoofdtribune & K, Tribune Telenet en Tribune 3. Verkeer tussen compartimenten is absoluut niet toegestaan.

Als we deze regels toepassen, schommelt onze totale capaciteit tussen de 4.500 en 5.000, afhankelijk van de verschillende bubbels die door onze supporters doorgegeven worden.

Om de capaciteit nog te verhogen, is er in de Hoofdtribune een regeling afgesproken van 1 meter afstand tussen de bubbels. Dat houdt wel in dat er een mondmaskerplicht geldt én dat je alleen kan drinken zittend aan de tafels in het Verelst Kaffee, niet op je plek in de tribune.

Een capaciteitsverhoging in de andere tribunes was niet mogelijk, aangezien er te weinig ruimte is om tafels en stoelen te voorzien. Daarom vragen we de aanwezigen daar om hun drank te gaan halen aan de drankpunten en pas op te drinken op de plaatsen waar ze uitgeloot werden. Eens je op je plaats zit, mag je je mondmasker dan ook afzetten. Omdat er gedronken wordt op die plaatsen, moeten we er de regel van anderhalve meter afstand respecteren.

De loting

Hiervoor gebruikt de club de software van 3D Digital Venue, een firma die garandeert dat alles objectief kan verlopen. Hieronder vind je het stappenplan terug.

 1. Geregistreerde bubbels worden ingegeven.
 2. Parameters ingeven: afstand & verdeling tussen ingeschreven bubbels
 3. Aangeven om alleen te upgraden. Altijd in een vak van dezelfde of van hogere categorie dan je abonnement.
 4. Systeem genereert ideale bezetting, afhankelijk van de ingegeven parameters.

We kregen voor de wedstrijd tegen Antwerp 5.151 registraties binnen (vakantie zal hier een rol spelen), hiervan kregen zo’n 4000 supporters een ticket. In het businessgedeelte, waar een apart registratiesysteem liep, kregen zo’n 800 mensen (van de 1540 verkochte abonnees) te horen dat ze uitgeloot werden. Dat maakt dat de totale capaciteit voor deze wedstrijd zo’n 4.800 toeschouwers is.

Niet uitgeloot

Als je bubbel voor de wedstrijd tegen Antwerp niet werd uitgeloot, geniet je van een hogere prioriteit voor de wedstrijd tegen Eupen. Wel houd je best rekening met volgende zaken:

 • Registreer je vanaf volgende week zeker opnieuw voor de wedstrijd tegen Eupen.
 • Wanneer je supporters in je bubbel opneemt die de wedstrijd tegen Antwerp hebben bijgewoond, gaat de prioriteit van je bubbel omlaag.
 • Mensen die zich niet registreerden tegen Antwerp (en er dus niet bij zijn), genieten dezelfde prioriteit als de supporters die niet uitgeloot werden.

Rookverbod

De protocollen rond covid schrijven een totaal rookverbod voor, nergens dus. Eens volle stadions weer kunnen blijft een rookverbod ook gelden, maar de gesprekken zijn lopende om op enkele strategische plaatsen in het stadion rokerszones te voorzien. Gelieve je tijdens de wedstrijden tegen Antwerp en Eupen aan dit rookverbod te houden, we houden je op de hoogte wat de verdere ontwikkelingen betreft.

Tot slot

Kv Mechelen heeft er alles aan gedaan om zoveel mogelijk supporters de kans te geven de wedstrijd tegen Antwerp bij te wonen. We begrijpen zeer goed dat het voor de supporters die er niet bij zijn hard aankomt. Ook wij kijken erg uit naar de wedstrijden met een vol stadion, zodat we al dit gedoe achterwege kunnen laten. We roepen dan ook op om alle maatregelen te respecteren, dat is dé sleutel om binnenkort allemaal weer binnen te mogen. Mogen we jullie dan ook vragen om mee te werken met onze vrijwilligers, covid coaches, stewards en medewerkers en hun instructies op te volgen.