Terug 6 december 2021

Applaus voor onze supporters

Op een dag dat het Belgisch voetbal zich van zijn slechtste kant heeft laten zien, met supporters die meer dan over de schreef zijn gegaan, willen wij onze dank uitspreken. Aan elke Malinwa supporter die de wedstrijd tegen KRC Genk gisteren bijwoonde, merci!

Waar sommige clubs de maatregelen half-en-half toepasten, werden in het AFAS-stadion alle drankpunten waar geen mogelijkheid was om zittend te drinken gesloten. Herrashekken werden geplaatst voor elk drankpunt, supporters kregen geen toegang tot de drankstanden, het stadion ging onverbiddelijk dicht om 23u.

Aangenaam? Absoluut niet, vervelend en drastisch MAAR volgens alle geldende maatregelen.

De tribunes in het AFAS- stadion zaten goed vol, en de mondmaskers werden massaal opgezet én opgehouden.

De media focussen zich uiteraard op enkele onverlaten die op andere velden de grenzen ver overschreden en zich verlaagden tot onbehaaglijk gedrag. Terecht, dat gedrag moet er uit. Bovendien kreeg ‘het voetbal’ nog één kans en volgens sommigen hebben de supporters die kans niet genomen en pleit men weer voor wedstrijden achter gesloten deuren.

Net daarom is het goed om ook te kijken naar wat WEL goed is gegaan.

Straf de supporters die zich niet kunnen houden aan de maatregelen en er in tegendeel nog zwaar overgaan.Ga niet over tot een totaal verbod, want dan straf je ook 13.000 mensen die zich wel perfect gedragen hebben, voor de wedstrijd, tijdens de wedstrijd, toen de VAR niet tussenkwam bij een handsbal van Lucumi en na de wedstrijd, toen iedereen huiswaarts moest keren, om daar na drie uur, de keel te smeren.

Dus, vanuit onze club een grote chapeau voor alle 13.000 supporters die gisteren aanwezig waren. We hopen samen met jullie dat beleidsmakers zien dat mensen zich WEL conform de maatregelen kunnen gedragen en dat straffen enkel nodig is voor zij die zich niet gedragen, jullie verdienen allemaal een welgemeende MERCI!

Een fier KV Mechelen bestuur