Terug 30 juni 2021

Utrecht – KV Mechelen: Stevige pandoering in Nederland

Voor de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding moest Geel-Rood naar Utrecht, een dik halfuurtje van de uitvalsbasis van de stage van Malinwa.

Op het oefencomplex van de Nederlanders kreeg Malinwa in de eerste helft een stevig pak voor de broek. In minuut twee moest Thoelen zich al omdraaien. Bijker devieerde een voorzet, die er kwam na dom balverlies, in eigen doel.

Peyre al snel naar de kant

Na een kwartier voelde Peyre iets in de lies, de staf wilde geen risico nemen en haalde Thibaut meteen naar de kant. De Bie kwam hem aflossen.

Nog geen vijf minuten later was Utrecht daar opnieuw. Van de Streek werd afgezonderd voor het doel van Thoelen. Onze goalie smeet zich nog goed richting de bal, maar die glipte onder hem door. Van de Streek kon zo makkelijk binnentikken, 0-2.

KVM kon daar bitter weinig tegenover stellen, alleen een schotje van Hairemans dat Oelschlägel makkelijk kon vangen.

Een slechte laterale bal bij Malinwa leidde een nieuwe omschakeling in bij Utrecht. Moussa raasde de rechterflank af en zette gepast voor. Dalmau kon makkelijk binnentikken, 3-0.

Dan toch een keer Malinwa

Malinwa kon dan toch één keer scoren. Dailly controleerde een lange bal van De Bie knap en zette voor. Een Nederlandse verdediger kon nog wegwerken, maar Hairemans stond goed om de bal tegen de netten te jagen.

Net voor het rustsignaal schudde Utrecht er nog een knappe aanval uit. Ramselaar mocht subtiel onder Thoelen afronden, een mooie collectieve aanval om de eerste helft mee af te sluiten.

10 nieuwe Kakkers in de tweede helft

In de tweede helft werden, net zoals tegen Overijse, alle veldspelers gewisseld. Ook bij Utrecht werden wat wissels doorgevoerd. Dat zorgde ervoor dat we ook in de tweede helft een studieronde kregen. Na een kwartier was Utrecht weer daar. Met een echte frommelgoal maakten ze er 5-1 van.

Utrecht kent geen medelijden

En de Nederlanders bleven gretig breien en voetbalden regelmatig een mooie aanval bij elkaar. Zonder medelijden vuurde Kerk een lage knal af. Thoelen zag hem in de verste hoek tegen de netten gaan, 6-1.

Foutje en rechtzetter Cuypers

Alsof het vandaag nog niet genoeg tegen zat, er kan altijd nog een schepje bovenop. Cuypers probeerde een bal weg te werken, raakte de bal compleet verkeerd en verschalkte zo goalie Thoelen. Al maakte Hugo dat foutje meteen goed met een eerredder. Hij tikte een lange bal met z’n hoofd voorbij de Utrechtse doelman en schoof knap tegen de netten.

Utrecht diept niet verder uit

In de laatste 10 minuten zagen we nog kansen voor Kerk en Balk. Maar de paal en de scheidsrechter – buitenspel – zorgden ervoor dat de score niet verder werd uitgediept. Malinwa verloor stevig met 7-2.

Eerste helft: Thoelen, Swers, Peyre(13′ De Bie), Vanlerberghe, Bijker, Schoofs, Van den Eynde, Hairemans, Engvall, Dailly, De Camargo

Tweede helft: Thoelen, Walsh, Vinicius Souza, Bateau, Wernersson, Oum Gouet, Van Hecke, Storm, Kaya, Ceulemans, Cuypers