Terug 15 januari 2022

Officieel: KV Mechelen speelt wedstrijd tegen OHL niet

De club, spelers en staf willen een duidelijk statement maken naar aanleiding van de beslissing van de kalendercommissie om de partij tegen OH Leuven niet uit te stellen. Deze beslissing werd goedgekeurd door de raad van bestuur van de club.

Er zal dus niet gevoetbald worden aan Den Dreef deze middag. “Als directie waren we zeer teleurgesteld in de beslissing van de kalendercommissie”, zo zegt CEO van KVM, Frank Lagast.

“Een dag voor de wedstrijd kregen we het bericht van weigering én de suggestie dat we een extra beloftendoelman konden oproepen. Een aantal beloften zitten niet in het testprotocol. De club kiest er, gezien de hoge besmettingscijfers, uiteraard niet voor om niet-geteste spelers te mengen met spelers die een negatieve PCR-test aflegden of een booster kregen. De gezondheid van iedereen gaat absoluut voor, altijd. We weten dat we nu een forfaitnederlaag riskeren, maar de gezondheid van onze spelers primeert”, zo zegt Frank Lagast.

Geteste spelers niet mengen met niet-geteste

Trainer Wouter Vrancken vult aan: “Deze week bestond de groep op training uit een mix van spelers die net uit quarantaine kwamen na een besmetting en spelers die een boosterprik kregen. Toen duidelijk werd dat twee doelmannen een positieve test aflegden, gaf ik de opdracht niet meer in functie van de wedstrijd te werken.”

Ook assistent-trainer Steven Defour staat volledig achter de beslissing. “We willen absoluut geen risico nemen door nu spelers op te stellen in combinatie met niet-geteste spelers. Je hoort dat potentiële hartproblemen kunnen opduiken bij intensieve sportinspanningen na besmetting. Wij willen elk risico vermijden.”

Vraag om regels aan te passen

KV Mechelen vraagt de Pro League nog steeds om de regels te interpreteren zoals ze bedoeld en gestemd zijn in de Algemene Vergadering. “Indien 2 van de 3 doelmannen waaronder de keeper met de meeste speelminuten positief testen dan wordt een wedstrijd uitgesteld. Ook als ze onder de 21 jaar zijn. Wie deel uitmaakt van onze A-kern hebben we deze zomer op onze lijst gezet. Dat de Pro League jongeren onder de 21 dan niet meetelt, betreuren we, want we geven nu eenmaal veel kansen aan jonge spelers”, aldus Lagast.

“Wij doen een dringende oproep aan de Pro League om deze regel aan te passen. Dit zal ons niet helpen voor deze wedstrijd. Andere clubs gaan wellicht hetzelfde ervaren, hopelijk is de interpretatie van deze regel dan in het voordeel van de gezondheid van alle spelers, voor alle clubs.”