Terug 26 juni 2021

Tempo Overijse - KV Mechelen: Malinwa wint overtuigend (1-7)

Voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2021-2022 maakte KV Mechelen de verplaatsing naar het veld van Tempo Overijse. Malinwa haalde meteen stevig uit tegen de derde amateurklasser, het werd 1-7.

KVM begon snedig aan de wedstrijd met kansen voor Cuypers en Dailly. Maar de doelman en de lat verhinderden dat Malinwa vroeg op voorsprong kon komen. De rest van de eerste helft had alles weg van een oefenwedstrijd. Het was wachten tot minuut 40 op wat animo en dat was meteen een doelpunt. Engvall frommelde een verdwaalde bal met een hakje voorbij de doelman. Even later mocht Kaya een vrije trap nemen en dat deed hij heel knap, over het muurtje, tegen de paal en binnen. Zo konden we gaan rusten met een 0-2 voorsprong.

Aan de start van de tweede helft zagen we een volledig andere ploeg bij Malinwa. Alleen doelman Wenssens mocht blijven staan, de veldspelers werden gewisseld. Het verse bloed bij Geel-Rood zorgde meteen voor goals. Eerst kopte De Bie een hoekschop binnen aan de tweede paal, even later was er De Camargo die een voorzet van Hairemans binnenkopte. Diezelfde De Camargo lobte nadien enig mooi de 0-5 binnen. Ook Hairemans en Schoofs pikten hun goaltje mee. Dehond kon op het einde nog milderen met een treffer voor Overijse. Zo wint KV Mechelen z’n eerste oefenwedstrijd overtuigend met 1-7.