Terug 17 juli 2021

KV Mechelen wint pittig oefenduel tegen Volos

Het voorlaatste oefenduel van de voorbereiding op seizoen 2021-2022 was er eentje tegen het Griekse Volos. De wedstrijd werd afgewerkt in Geel en eindigde op een 2-1 overwinning voor Geel & Rood.

Het werd al snel duidelijk dat het een pittig duel zou worden tegen de Grieken. Ondanks het hoge tempo in de beginfase ontstonden er niet meteen grote kansen. Een aantal voorzetten werden weggewerkt en wat schoten waaiden naast. De eerste grote mogelijkheid kwam er in minuut 23. Cuypers devieerde tot bij Druijf. Diens schot werd gered door de doelman en uit de scrimmage die daarna volgde kwam geen echte kans meer voort.

SCHOOFS MET DE 1-0

Volos kwam er af en toe uit. Gaëtan Coucke ranselde in minuut 26 een bal uit de hoek na een schot van Bartolo. Niet veel later pakten onze jongens uit met een heerlijke aanval. De actie liep via Druijf, Cuypers, Hairemans en Schoofs. Onze kapitein kapte twee keer en ontweek zo de verdediging en de doelman. De 1-0 trapte hij nadien ook nog netjes via de paal binnen. Voor de pauze zorgden de Mechelse mannen nog voor twee kansen. Maar zowel de kopbal van Cuypers als de dribbel van Druijf leverden geen doelpunt meer op. Zo gingen we rusten bij 1-0.

DE GRIEKSE GELIJKMAKER

Het veldspel ging goed over en weer in het begin van de tweede helft, tussen de wissels door. We noteerden vooral de kansen voor een bedrijvige Fernandes aan de kant van Volos en een bal op de paal van Walsh. Na balverlies van Kaya kwamen de Grieken er dan een keertje heel snel uit. Fernandes kreeg waarvoor hij gewerkt had, een doelpunt. Zijn kogel verdween in het dak van het doel voorbij een kansloze Coucke, 1-1 dus.

KAYA UIT OP REVANCHE

Nog geen minuut na de 1-1 zette Kaya zijn foutje weer recht. Een aanval uit het boekje eindigde op de rechterkant bij onze nummer 8. Hij legde klaar voor Cuypers. De spits devieerde de 2-1 netjes binnen. Kaya bleef voor gevaar zorgen. Hij kwam net te kort op een voorzet van de ingevallen Engvall. In de actie die daarop volgde kon Cuypers zijn kopbal niet kadreren. Cuypers werd ook nog één keer de diepte ingestuurd, maar de Griekse doelman Papadopoulos stond goed op te letten. Uieindelijk moest Rob Schoofs zich nog één keer de longen uit het lijf lopen om een tegenaanval van Volos tegen te houden, maar echt in de problemen kwamen onze jongens niet meer. De wedstrijd eindigde zo op 2-1.

WEDSTRIJDDIGEST: Coucke, Walsh, Vanlerberghe, Souza (62′ Bateau), Bijker, Oum Gouet, Schoofs (81′ Asare), Hairemans (46′ Kaya), Mrabti, Cuypers, Druijf  (62′ Engvall)

DOELPUNTEN: 29′ Schoofs 1-0, 66′ Fernandes 1-1, 67′ Cuypers 2-1