Terug 1 september 2021

KV Mechelen zet Willem II opzij in oefenmatch

Willem II uit Tilburg kwam woensdagnamiddag naar het AFAS Stadion voor een oefenwedstrijd. Geel & Rood kende weinig problemen met de Nederlanders en won met 4-1.

DRIE FLITSENDE MINUTEN

KV Mechelen nam vrijwel meteen de bovenhand in deze oefenpot. Toch was het wachten tot minuut dertien vooraleer we kansen te zien kregen. Hairemans knalde over na een knappe één-twee met Swers. Een minuutje later wipte opnieuw Hairemans de bal over de Tilburgse defensie, maar de poging van Van Hoorenbeeck strandde op doelman Brondeel.

Derde keer, goeie keer. Kaya krulde de bal heerlijk vanop links richting het strafschoppunt. Joachim Van Damme glipte (al dan niet) door de buitenspelval en kopte heel subtiel de 1-0 binnen. Een sterk openingskwartier werd beloond met een voorsprong.

CONTROLE OMGEZET IN GOALS

Na de openingsgoal behield KV de controle over de wedstrijd. Willem II kwam niet verder dan een scrimmage voor de goal van Thoelen. Dan hing een 2-0 eerder in de lucht en in minuut 40 viel die er ook uit. Bij een balrecuperatie devieerde Kaya het leer in de loop van De Camargo. De spits duwde netjes in doel.

Twee minuten later stonden onze mannen opnieuw voor de goal. Swers zat goed tussen een lange bal en leverde in bij Hairemans. Die laatste kapte vanop rechts naar binnen en trapte vanop de zestien meter in de verste hoek binnen. Zo gingen we rusten met een 3-0 voorsprong.

HET EVENWICHT HERSTELD

Tijdens en na de rust werd er, zoals gebruikelijk in oefenmatchen, redelijk wat gewisseld. Zo kwamen onder andere Druijf, Storm, Bijker, Cuypers en Van den Eynden erin. Ook Willem II gooide wat verse krachten in de strijd en kon het evenwicht herstellen. Otschi Wriedt trapte de 3-1 in de korte hoek voorbij Thoelen.

KV Mechelen antwoordde met een strakke corner van Storm. Druijf kopte net over. En nadat twee pogingen van Storm niet binnen het kader eindigden, plaatste Che Nunnely nog een bal in het zijnet voor Willem II. Opnieuw Nunnely en Wriedt schoten daarna nog naast.

NOG EEN GOAL

De wedstrijd bleef goed op en neer gaan. Net voor affluiten brak KV Mechelen nog eens uit. Storm knalde hard, in de rebound glipte Druijf voorbij de doelman en schotelde zijn spitsbroeder Cuypers de 4-1 voor. Meteen daarna weerklonk het eindsignaal. Een mooie overwinning in een leuke oefenpot.

WEDSTRIJDDIGEST

KV Mechelen: Thoelen, Swers, Vanlerberghe, Souza, Van Hoorenbeeck (65′ Bijker), Van Damme (69′ Van den Eynden), Van Hecke, Hairemans (45′ Druijf), Engvall (65′ Storm), Kaya, De Camargo (65′ Cuypers)

Doelpunten: 15′ Van Damme (1-0), 40′ De Camargo (2-0), 42′ Hairemans (3-0), 65′ Wriedt (3-1), 91′ Cuypers (4-1)