Terug 22 november 2020

Zulte Waregem - KV Mechelen: Storm en Hairemans bezorgen geelrood drie belangrijke punten in het Regenboogstadion

Malinwa won vanmiddag met 1-2 op het veld van Zulte Waregem. Storm (vlak voor de pauze) en Hairemans (vlak na de pauze) leken Malinwa een ontspannen tweede helft te bezorgen. De aansluitingstreffer van Bruno dwong Malinwa echter meer op eigen helft, maar breken deed geelrood niet. Het behaalde een felbevochten, maar erg belangrijke driepunter op het veld van Zulte Waregem.

In een wedstrijd waar beide ploegen de punten goed konden gebruiken, kon trainer Wouter Vrancken niet rekenen op De Camargo, Engvall en Defour. Schoofs en Vranckx stonden wel aan de aftrap, net als Wernersson die zijn eerste speelminuten mocht optekenen.

Malinwa nam de partij meteen in handen en dat leverde vrij snel een eerste doelkans op: een poging van Van Damme vloog over de kooi van Bostyn. Even later stond Hairemans plots alleen voor de thuisgoalie, maar zijn poging trof de paal. De thuisploeg reageerde via het duo Govea-Bruno, al haalde Coucke tijdig de angel uit de aanval van de thuisploeg.

Heerlijke voorzet Hairemans, Storm duwt binnen (0-1)

Hoewel een Mechelse voorsprong zeker te rechtvaardigen was, leek het er niet meer in te zitten voor de pauze. Dat was echter buiten het duo Hairemans-Storm gerekend. Het nummer zeven van Malinwa vond met een heerlijke voorzet de vrijstaande Storm die de bezoekers op voorsprong bracht. (0-1)

Hairemans kopt 0-2 binnen, Bruno brengt thuisploeg terug in de wedstrijd (1-2)

Malinwa kwam scherp uit de kleedkamer en dat leverde meteen een dubbele voorsprong op: Storm – prima diep gestuurd door Van Damme – trof nog eerst de staak, maar Walsh reageerde gevat om de bal op het hoofd van de vrijstaande Hairemans te plaatsen. (0-2) Lang kon geelrood niet  genieten van de dubbele voorsprong, want Bruno bracht enkele minuten later de thuisploeg weer in de partij. (1-2)

Storm laat het liggen, Marcq op de lat

De Mechelse flankaanvaller kwam plots oog in oog met Bostyn, maar leek dan even te twijfelen: zelf trappen of voorzetten. De aarzeling was voldoende voor Bostyn om gevat tussen te komen. Wat een kans voor Malinwa. Aan de overkant stond de gelijkmaker bijna op het scorebord, maar de krul van Marcq dwarrelde op de bovenkant van de lat.

Met een vroege dubbele voorsprong in de tweede helft leek geelrood haar schaapjes op het droge te hebben. Niets was minder waar, want na de aansluitingstreffer van Bruno kon de partij – mede door de vele wissels – plots alle kanten uit. Malinwa moest meer achteruit en de thuisploeg voerde de druk op. Tot echte reddingen dwong het Coucke echter niet. De beste kans viel vlak voor affluiten nog te noteren van de voet van Mrabti, maar de 1-2 stand wijzigde niet meer. Hierdoor pakt Malinwa drie belangrijke punten op het veld van Zulte Waregem.

Wedstrijddigest

Zulte Waregem: Bostyn, Bianda (60′ Dompé), Deschacht, Marcq, Sissako (46′ Opare), Govea, Srarfi, Chory, Bruno, Humphreys, Van Hecke (84′ Vossen)

KV Mechelen: Coucke, Walsh, Hairemans (64′ Togui), Storm (83′ Kaboré), Van Damme, Voet, Schoofs (76′ Kaya), Mrabti, Wernersson, Vanlerberghe, Vranckx

Doelpunten: 39′ Storm (0-1), 49′ Hairemans (0-2), 54′ Bruno (1-2)

Gele kaarten: 86′ Van Damme, 88′ Kaya

Scheidsrechter: Christof Dierick