Terug 22 november 2020

Zulte Waregem - KV Mechelen: “Iets lelijker, maar wel drie punten”

Hairemans, Wernersson en Vrancken aan het woord na de overwinning tegen Zulte Waregem.

Geoffry Hairemans: “Niet onze beste match, maar wel tevreden met driepunter”

Hairemans: “Na twee gelijke spelen konden we vandaag eindelijk nog een keer winnen. Dat was al even geleden. Dat ik zelf mijn aandeel had met een assist en een doelpunt doet extra deugd. Mijn assist was mooi, maar het was ook de enige manier hoe ik de bal nog in de loop van Storm kon krijgen. Na mijn kopbaldoelpunt kregen we het lastiger, maar zijn we blijven werken voor elkaar. Dat ik sneller naar de kant moest, deed pijn. Al begrijp ik de coach dat iedereen wil spelen. Het vertrouwen groeide de voorbije weken en zeker met deze overwinning op zak kunnen we weer verder bouwen.”

Victor Wernersson: “Toch wat nerveus”

Wernersson: “Na veel trainingsarbeid de afgelopen weken kreeg ik vandaag mijn kans om me te tonen. Ik was toch wat nerveus: een nieuwe competitie, een nieuwe club en nieuwe ploegmakkers. Ik ben wel blij dat ik de volle negentig minuten kon volmaken. Of ik volgende week opnieuw aan de aftrap sta, is de keuze van de coach. Al smaakt het wel naar meer. Ik hoop dan ook offensief mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Wouter Vrancken: “Het mocht al eens iets lelijker zijn, als het ons dan drie punten opleverde”

Vrancken: “Op basis van de eerste helft vond ik het een terechte overwinning. Na de 0-2 moesten we vechten voor elkaar en dat hebben we gedaan. Al lag er in de omschakeling vaak ruimte die we onvoldoende hebben benut. Deze driepunter is er één van het collectief. Of we nu vertrokken zijn? Daar reageer ik liever niet op. Ik begrijp de stelling op basis van de punten, maar we hebben dit seizoen al vaak goede wedstrijden gespeeld waar we onvoldoende punten hebben geoogst. Dat het vandaag, vooral dan na de pauze, wat lelijker was en toch drie punten opleverde, neem ik er graag bij.”