Terug 18 juli 2020

Standard – KV Mechelen 4-0

De derde oefenwedstijd op het Mechelse programma werd zaterdagavond afgewerkt in Luik. Malinwa verloor met 4-0, alle goals vielen in de tweede helft. 

Eerste helft

Standard kwam na vier minuten bijna op voorsprong, de poging van Lestienne ging voorlangs. Net als in Brugge leek Malinwa vroeg op voorsprong te komen, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd. Kaya vond De Camargo achter de Luikse defensie. De ex-international lobde over Bodart en had de paal met zich mee, helaas zag de lijnrechter buitenspel en bleef het 0-0.

Malinwa probeerde de bal in eigen rangen te houden, maar de weg naar doel bleek ver te zijn. Standard drukte geelrood terug op eigen helft. Ondanks enkele kansjes werd er niet gescoord voor de rust.

Tweede helft

Met enkele wissels verscheen Malinwa weer op het veld. Van Damme, Vanlerberghe en De Camargo maakten plaats voor Vranckx, Dailly en Togui. Standard drukte meteen door en Cimirot kon de Luikenaars bijna op voorsprong schieten. Coucke dook hoog en hield de score gelijk. Na 57 minuten kwam Standard wel op voorsprong nadat Lestienne Amallah diepstuurde. De veer leek gebroken bij KV. Coucke hield eerst Ntelo nog tegen maar Pavlovic, Shamir en diezelfde Ntelo zorgden daarna wel meteen voor een groot verschil. Na drie kwartier stond het meteen 4-0. Tapsoba en Ntelo kregen nog kansen maar de eindstand stond toen al op het bord.

Opstelling KV: Coucke, Bijker, Bushiri, Bateau, Hairemans, De Camargo (45’ Togui), Storm, Schoofs, Peyre, Kaya, Vanlerberghe (45’ Dailly), Van Damme (45’ Vranckx).
Opstelling Standard: Bodart, Vojvoda, Vanheusden, Laifis, Gavory, Fai, Cimirot, Bastien, Amallah, Lestienne & Avenatti
Doelpunten: 57’ Amallah, 66’ Pavlovic, 73’ Shamir, 75’ Ntelo