RFC Seraing – KV Mechelen 0-0

De vierde oefenwedstrijd werd zaterdagvoormiddag afgewerkt in en tegen Seraing. Met de wedstrijd van ’s avonds tegen OHL in het achterhoofd kreeg een jong elftal de kans tegen de kersverse ploeg uit 1B.

Naast de jonge spelers werd de ervaring van Van Damme en Vanlerberghe geplaatst. Ook Jules Van Cleemput mocht voor het eerst sinds een zware blessure in maart nog eens aantreden. De grootste kans van de eerste helft was al na acht minuten voor Seraing. Lemoine speelde centraal achterin te kort in waardoor Mikautadze alleen op Bouzian kon gaan. De Mechelse doelman bleef het kalmst en bokste het schot over het doel. Nadien werden de duels vooral op het middenveld uitgevochten met weinig doelgevaar.

In de tweede helft kwam Quadflieg in als vervanger voor tester Atteri. Na enkele minuten liet doelman Mignon zich betrappen op een terugspeelbal. De daaropvolgende vrije trap was te scherp voor Dassy. Seraing drukte aanvallend meer en meer hun stempel met grote kansen via Mikautadze en Dia Ndiaye. Ook Basha geraakte met een volley niet voorbij Bouzian.

Opstelling KV: Bouzian, Van Cleemput, Van Damme (67′ Boudry), De Bie, Coveliers, Van Hoorenbeeck, Dailly (77’ Kotsopoulos), Dassy, Lemoine, Vanlerberghe, Atteri (45′ Quadflieg)

Opstelling RFC Seraing: Mignon, Godart, Machado, Faye, Maydana, Lahssaini, Labylle, Sabaouni, Cascio, Dia Ndiaye, Mikautadze