KV Mechelen - OH Leuven: KV Mechelen en OHL delen een punt na spannende clash

KV Mechelen kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen OHL. Een openingstreffer van Vranckx zette de thuisploeg al na een half uur spelen op voorsprong, maar al snel kwamen de bezoekers langszij via een knappe volley van De Norre. In de tweede helft was het invaller Schrijvers die voor de 1-2 zorgde, Druijf maakte gelijk vanop de stip. Een correcte uitslag na een match met kansen voor beide ploegen.

Door de resterende bekerduels kon KV Mechelen twee weken uitrusten. Genoeg tijd voor Wouter Vrancken om zich voor te bereiden op de eindspurt van de reguliere competitie. Het beloofde bovendien nog razend spannend te worden: met nog vier speeldagen te gaan, maakten 13 ploegen (mathematisch) kans op een ticket voor Play-Off 1. Ook Malinwa.

Henry op de lat

Daarvoor moest het eerst directe concurrent OH Leuven in eigen huis kloppen. Met drie punten meer in de stand waren de Leuvenaars een eerste pittige opgave voor KV, en dat bleek ook vanaf minuut één. Tamari begon aan een individuele actie op rechts, kapte zich voorbij Vanlerberghe en knalde vanuit een scherpe hoek richting Thoelen. Zijn poging strandde in het zijnet.

Enkele minuten later was het aan de thuisploeg om zich te tonen. Een voorzet van Schoofs belandde op het hoofd van De Camargo, maar die kon niet zuiver koppen en besloot hoog over het Leuvense doel. Toch keek Malinwa al na bijna tien minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Mercier bracht met een slimme steekpass zijn maatje Henry in stelling. De Fransman draaide zich knap vrij en krulde naar de verste bovenhoek. Gelukkig voor Malinwa spatte zijn schot uiteen op de dwarsligger.

Fraai doelpunt Vranckx

Na een halfuur voetballen bracht Vranckx leven in de brouwerij met een knappe volley. De jonge middenvelder liep slim door de Leuvense verdediging en werd gevonden door Peyre. Op spectaculaire wijze controleerde hij het leer met de borst uit de lucht en besloot in één tijd voorbij Romo. Mechelen op rozen.

Lang kon geel en rood niet van de voorsprong genieten. Na een snelle counter van Leuven wist Henry te ontsnappen. Enkel een sprintduel met Vanlergberghe hield de Fransman van een vrije baan richting Thoelen. Gelukkig voor Malinwa trok de Mechelse middenvelder aan het langste eind en maakte met een uitstekende tackle het Leuvense doelgevaar onschadelijk.

Vijf minuten voor rust had de Mechelse verdediging geen weerwoord op een tweede Leuvense actie. Sowa haalde de achterlijn dankzij een knappe Leuvense dieptepass en vond half blindelings De Norre aan de rand van de zestien. Die poeierde in één tijd staalhard voorbij Thoelen. Een gelijke stand is de (verdiende) uitslag na 45 minuten voetballen.

De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer en drong meteen aan. Shved dook op in de zestien en probeerde met een lage voorzet een ploegmaat te vinden. Walsh was goed gevolgd, maar kwam net te kort. Enkele minuten later waagde de Oekraïner zelf zijn kans, maar zijn schot kwam te centraal en Romo kon eenvoudig pakken.

Mechelen probeert

KV Mechelen bleef op de Leuvense deur bonzen in een minder secure tweede helft, maar de afwerking op een veelvoud aan voorzetten ontbrak. Vanlerberghe bediende Walsh met een afgemeten cross, maar de rechtsachter kopte enkele meters naast.

In minuut 70 kreeg Malinwa dan toch het deksel op de neus. Sowah legde met een steekpass de bal beheerst achter de Mechelse verdediging. De pas ingevallen Schrijvers nam de bal goed mee en wist vervolgens Thoelen te omspelen. Scoren in een leeg doel was vervolgens een koud kunstje.

Druijf vanop de stip

Malinwa kon niet tevreden zijn met het resultaat, en dat wist Vrancken ook. Met nog 20 minuten op de klok bracht hij Storm en Druijf in de ploeg, mét resultaat. Storm ontfutselde de bal en zette knap voor tot bij Mrabti, die met zijn deviatie een Leuvens hand raakte. Na hulp van de VAR wees Vergoote naar de stip, Druijf zette de strafschop perfect om.

In de laatste tien minuten kon de wedstrijd alle kanten op. Vooral voor de kooi van de Leuvenaars vonden nog enkele hete nummertjes plaats. Storm en Shved kwamen in een twee tegen één situatie, maar die laatste vergat de bal af te geven. Wat later dook diezelfde Shved goed op aan de tweede paal, maar zijn kopbal verdween in het zijnet.

Het slotoffensief van KV Mechelen kreeg helaas geen happy end. De Kakkers probeerden wel, maar de laatste beslissende pass ontbrak. Vlak voor tijd ging De Norre nog aan Shved hangen in de zestien, maar Vergoote gaf geen krimp. Langs de zijlijn geraakten de gemoederen nog verhit. Vrancken was het niet eens met de beslissingen van Vergoote en kreeg geel. Brys ging nog een stap verder en werd zelfs de tribune ingestuurd.

Bijna gingen de Leuvenaars nog met de drie punten aan de haal, want aan de overzijde trapte Sowah met het laatste schot van de wedstrijd tegen de paal. KV Mechelen en OHL delen zo de punten na een evenwichtige wedstrijd.

KV Mechelen: Thoelen, Bijker, Peyre, Vanlerberghe, Walsh, Defour (71′ Storm), Schoofs, Vranckx, Mrabti (88′ Hairemans), Shved, De Camargo (71′ Druijf)

OH Leuven: Romo, Tshimanga, Ngawa, Jemelka, Tamari (93′ Aguemon), Mercier, Malinov, De Norre, Sowah, Henry, Keita (65′ Schrijvers)

Doelpunten: 30′ Vranckx (1-0), 40′ De Norre  (1-1), 70′ Schrijvers (1-2), 80′ Druijf (pen, 2-2)

Gele kaarten: 28′ Defour, 37′ De Norre, 53′ Schoofs, 90′ Vrancken, 92′ Brys