FC Metz – KVM: 1-0

Malinwa maakte voor de laatste oefenwedstrijd de verplaatsing naar de Franse eersteklasser FC Metz. Het wedstrijduur werd verschoven naar 10:30u door de aangekondigde hitte. Geelrood verloor er met het kleinste verschil.

FC Metz begon furieus aan de partij. In de eerste minuut vond Centonze het hoofd van Nguette. De aanvaller stond alleen, maar kopte naast het doel van Coucke. Het was via Kabore dat Malinwa in de eerste helft de weg naar voren zocht en ook vond. Vranckx en Togui konden net niet bij de voorzet van de Burkinees.

Malinwa drukte vooruit, toch waren het de Messins die na een half uur op voorsprong kwamen. Boulaya kapte de zestien binnen en krulde de bal over Coucke in doel. Een minuut later zette Storm doelman Oukidja aan het werk met een lage knal. Een aanval via Hairemans kon niet verhinderen dat Metz met een voorsprong ging rusten.

In de tweede helft werd het warmer met als gevolg dat het offensieve spel afnam. Nguette kreeg de enige gele kaart na een duw bij Kabore en Van Damme knalde de gelijkmaker op de doelman. In die fase had Malinwa ook een strafschop kunnen krijgen, maar de scheidsrechter zag het net omgekeerd en floot de fout voor Metz. Malinwa verliest de laatste oefenwedstrijd en kan zich nu opmaken voor de eerste competitiewedstrijd.

Opstelling KV: Coucke, Bijker (65′ Van Cleemput), Bushiri, Bateau (65′ Vanlerberghe), Kabore, Hairemans, Togui, Storm (65′ De Camargo), Schoofs, Van Damme (79′ Van Den Eynden), Vranckx (65′ Kaya)
Opstelling FC Metz: Oukidja, Centonze, Boye, Bronn, Delaine, Angban, Pajot, Maïga, Nguette, Boulaya, Niane
Doelpunten: 29′ Boulaya

Gele kaarten: 47′ Nguette