Excel Moeskroen – KV Mechelen: Eerste drie punten van het seizoen zijn binnen

De eerste Mechelse uitwedstrijd van het seizoen werd gespeeld in Moeskroen. De mannen van Wouter Vrancken zakten met veel vertrouwen af na een goede wedstrijd tegen Anderlecht. De partij tegen Moeskroen werd achter gesloten deuren gespeeld, maar ook hier zorgden het Supportersorgaan voor ondersteuning met vlaggen en banners. Malinwa nam er verdiend de eerste drie punten mee naar huis na een 0-1 overwinning.

Van de bloedhete dagen was gelukkig in Moeskroen niet veel meer te merken. Door enkele onweders begonnen de spelers bij uitstekend voetbalweer aan de tweede speeldag. Ze deden dat tegen Royal Excel Moeskroen. Les Hurlus bereikten op de eerste speeldag een gelijkspel tegen Antwerp. Beide ploegen gingen op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen.

De wedstrijd begon goed voor Malinwa met een penalty na amper 5 minuten. Schoofs draaide zich langs Onana, maar die laatste zette zijn been en liet scheidsrechter Dierick geen keus. Wat volgden waren drie penalty’s. Togui en Storm misten allebei maar hadden geluk dat doelman Koffi tot tweemaal te vroeg van z’n lijn kwam. Derde keer, goede keer want Storm misten daarna niet en zette KV al vroeg op voorsprong.

Moeskroen liet de bal aan Malinwa om op de tegenaanval toe te slaan. Eén keer haalde Hocko het kanon boven, maar Coucke moest niet ingrijpen. Het was KV Mechelen dat de grootste kansen kreeg en na 23 minuten zelfs een tweede keer leek te scoren. Kabore tekende voor zijn derde assist van het seizoen waarna Togui scoorde. De VAR en scheidsrechter Dierick waren echter van mening dat Vranckx ook deelnam aan de actie vanuit buitenspel.

Vlak voor de rust kon Moeskroen toch nog twee keer aan het Mechelse doel komen. Grote dreiging bleef uit en Coucke moest in de eerste helft nog geen bal klemmen. Na 53 (!) minuten voetballen kon geelrood uiteindelijk toch gaan rusten bij 0-1.

Na de rust pakten Les Hurlus het anders anders aan en ging het meer aanvallend op zoek naar de gelijkmaker. Waar er in de eerste helft soms al stevig geduelleerd werd, waren de tackles in de tweede helft minstens zo fors. Malinwa nam bovendien minder risico met te jagen op een tweede doelpunt. Na het offensief van Moeskroen nam KV weer over en kwam het via een kopbal van Van Damme dicht bij een tweede. Koffi pakte uit met een geweldige reflex en hield de Henegouwers in de wedstrijd.

In het slotkwartier stuurde Fernando Da Cruz zijn spelers nog een laatste keer naar voren. Tabekou zat vlak voor tijd nog het dichtst bij de gelijkmaker nadat de bal bij een hoekschop voor doel bleef hangen. De Kameroener knalde gelukkig van dichtbij over de kooi van Coucke. Malinwa nam zo de verdiende drie punten mee naar huis en kan zich voorbereiden op volgende week zaterdag wanneer het Cercle Brugge ontvangt in het AFAS Stadion.

Wedstrijddigest Opstelling KV Mechelen: Coucke; Bijker, Peyre, Bushiri, Kabore; Van Damme, Schoofs, Vranckx (59′ De Camargo); Storm (79′ Kaya), Hairemans, Togui (83′ Vanlerberghe). Opstelling Royal Excel Mouscron: Koffi, Antonov, Agouzoul, Hocko, Onana, Postolachi (84′ Omoigui), Bakic, Ciranni, Faraj (78′ Tabekou), Bocat, Badibanga (78′ Saglik). Doelpunten: 8′ Nikola Storm (penalty, 0-1). Gele kaarten: Koffi (8′) Antonov (8′), Van Damme (48′), Bushiri (48′) Bakic (48′), Coucke (86′). Rode kaarten: / Scheidsrechters: Dierick, Blaise, Senecaut, Denil.