Club Brugge – KV Mechelen 6-0

Eerste wedstrijd

In de eerste partij leek geelrood al na twee minuten te scoren via Schoofs. Met een knappe soloactie kon Togui zich door de Brugse verdediging wurmen en zo Schoofs aanspelen. Die trapte naast Mignolet in doel maar had de bal nog eerst met de hand aangeraakt. Scheidsrechter Geldhof had dit ook gezien en keurde de goal af.

Een kwartier later scoorde Club Brugge wel. Vormer zorgde ervoor dat Okereke alleen maar moest afwerken. Meteen daarna zag Togui zijn schot gepareerd door Mignolet. Na dertig minuten spelen gingen we rusten.

Na de rust kreeg Malinwa het lastig om aan de overkant de komen. Club deed dat wel en zorgde nog voor 3 doelpunten via Badji, Diatta en Okereke.

Tweede wedstrijd Na een kwartier werd er met frisse ploegen herstart. Duels werden niet geschuwd en Malinwa probeerde voetballend naar de opening te zoeken, we zagen wel minder doelkansen en gingen bij 0-0 rusten. Pas na 45 minuten opende Openda de score met een volley op voorzet van Sagna. Vijf minuten later kregen de Bruggelingen een strafschop, die werd omgezet door Vanaken. Volgende wedstrijden zijn beide op zaterdag 18 juli tegen Westerlo en Standard.

Opstelling 1ste helft: Coucke, Bateau, Kaya, Togui, Schoofs, Van Hoorenbeeck, Dailly (31′ Quadflieg), Peyre, Kabore, Vanlerberghe en Van Den Eynden.

Doelpunten: 18′ Okereke (1-0), 35′ Badji (2-0), 44′ Diatta (3-0), 53′ Okereke (4-0)

Opstelling 2de helft: Bouzian, Lemoine, Boni, Bushiri, Bijker, De Bie, Van Damme (31′ Symons), Hairemans, Storm, Coveliers en De Camargo.

Doelpunten: 45′ Openda (1-0), 50′ Vanaken (2-0)