KV Mechelen – Sporting Charleroi: Malinwa pakt een punt na kansrijke wedstrijd

Op de twaalfde speeldag heeft KV Mechelen een punt gepakt tegen leider Sporting Charleroi. Mechelen kwam eerst op voorsprong via Hairemans, waarna Rezaei de gelijkmaker binnenkopte. Wat later kon ook De Camargo nog scoren, maar een eigen doelpunt van Vanlerberghe klopte Coucke opnieuw. In de slotfase zette Van Damme de 3-3 eindscore op het bord, nadat Gholizadeh profiteerde van een te korte terugspeelpass van Kaboré. Een boeiende wedstrijd met héél wat kansen langs beide kanten.

Het beloofde op voorhand een moeilijke wedstrijd te worden voor Mechelen: de Zebra’s stonden met 22 punten bovenaan het klassement na een uitstekende seizoensstart. De leider bracht ook een oude bekende mee naar het AFAS-stadion. Jules Van Cleemput, die Malinwa inruilde voor Charleroi tijdens de zomer, begon in de basis bij de bezoekers.

Hairemans pegelt KV op voorsprong

Toch kon KV Mechelen tijdens het openingskwartier indruk maken tegen de nummer 1. Na amper tien minuten mocht Hairemans zijn kans wagen met een vrije trap. In eerste instantie knalde de middenvelder tegen de arm van Fall, die dat bekocht met een gele kaart. De daaropvolgende vrije trap knalde Hairemans staalhard tegen de netten: Mechelen al vroeg op voorsprong.

Het feestje van Malinwa was helaas van korte duur. Op een vrije trap glipten enkele Charleroi-spelers door de Mechelse buitenspelval, Rezaei kon profiteren en kopte de gelijkmaker voorbij Coucke: 1-1. Meteen daarna zette Charleroi een nieuwe vlijmscherpe aanval op, maar Nicholson knalde een opgelegde kans hoog over het Mechelse doel.

De Camargo viert galamatch in stijl

Lang moest Malinwa niet wachten op een nieuwe voorsprong. Uitgerekend Igor De Camargo, die vanavond zijn 600ste wedstrijd op het hoogste niveau speelde, bracht Mechelen opnieuw op voorsprong. De Braziliaanse Belg knalde een afstandsschot over Penneteau in doel. Het doelpunt was welgekomen voor Mechelen, want Charleroi kwam steeds beter in de wedstrijd.

Mechelen was duidelijk niet tevreden met de nipte voorsprong en ging op zoek naar meer. Mrabti zette De Camargo knap alleen voor doel, maar de Mechelse spits kon Penneteau niet voor een tweede keer verschalken. Wat later kwamen eerst Defour en later Storm oog in oog met de goalie van Charleroi, maar ook zij knalden onbesuisd over en naast.

Bij de start van de tweede helft schoot Charleroi meteen uit de startblokken. Morioka zette door, dribbelde zich voorbij enkele Mechelse verdedigers en legde genereus af tot bij Nicholson. De Jamaicaanse aanvaller moest maar afwerken in een leeg doel, maar knalde de bal onbegrijpelijk over. Hier kwam Mechelen goed weg. Heel wat grote kansen na amper 50 minuten voetballen.

Vanlerberghe met ongelukkige owngoal

Charleroi bleef de druk opvoeren en ging op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor het uur kwam die er uiteindelijk ook, op ietwat ongelukkige wijze. Een hoekschop van de Carolo’s vloog richting de eerste paal en belandde via het hoofd van Vanlerberghe voorbij Coucke in doel. Pech voor Malinwa en de bordjes weer in evenwicht.

Opnieuw ging Charleroi steeds meer het wedstrijdtempo bepalen, al hadden de bezoekers een gelukje nodig om op voorsprong te komen. Kaboré probeerde de bal terug te spelen op Coucke, maar mistrapte zich volledig en zette Gholizadeh alleen voor doel. De Iraniër twijfelde niet en trapte Charleroi voor een eerste keer op voorsprong. Opnieuw pech voor Malinwa.

Van Damme beslist met strafschop

Met nog twintig minuten op de klok moesten de jongens van Wouter Vrancken opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Defour wachtte iets te lang om Mrabti voor doel te zetten, waardoor het schot van de Zweed nog geblokt werd. Kort daarna kreeg Willems de bal tegen de arm binnen de zestien meter van Charleroi. Eerst moet scheidsrechter Put even naar de VAR kijken, maar uiteindelijk zette Van Damme de strafschop uitstekend om.

In de laatste minuten bleef Malinwa nog de nodige druk zetten en speelden ze nog enkele combinaties bijeen. De pas ingevallen Kaya kon er bijna nog 4-3 van maken, maar Penneteau stond goed opgesteld voor zijn schot. Een wedstrijd met twee gezichten voor Malinwa: veel gemiste kansen, al speelde Malinwa ook tegen een sterk Charleroi.

Opstelling KV Mechelen: Coucke; Kaboré, Walsh, Vanlerberghe, Voet; Van Damme, Defour (90′ Schoofs), Hairemans (84′ Kaya), Storm, Mrabti, De Camargo.

Opstelling Sporting Charleroi: Penneteau; Van Cleemput, Dessoleil, Willems, Kayembe; Fall, Ilaimaharitra, Nicholson (90′ Gillet); Morioka, Gholizadeh, Rezaei.

Doelpunten: 9′ Hairemans (1-0), 20′ Rezaei (1-1), 32′ De Camargo (2-1), 57′  Vanlerberghe (ED, 2-2), 72′ Gholizadeh (2-3), 83′ Van Damme (3-3)

Gele kaarten: 8′ Fall, 58′ Voet, 61′ Defour, 68′ Ilaimaharitra, 82′ Willems

Rode kaarten: /