KV Mechelen – KV Oostende: Hendry nekt Malinwa in slotminuut

De eerste wedstrijd mét supporters werd een zure ervaring voor Mechelen. Zeldzame kansen, veel slordigheden en een hoop gele kaarten. Met nog seconden te spelen bezorgde Hendry Mechelen een koude douche door de laatste hoekschop binnen te koppen.

Hoogdag in Mechelen, want na 189 grijze dagen kleurde het AFAS-stadion opnieuw geel en rood. In totaal werden 5.200 Kakkers geloot om weer live te genieten van Mechels voetbal. Alle steun was welkom, want na een paar frustrerende wedstrijden snakte KV naar die tweede winst van het seizoen. KV Oostende, de voorlaatste in de stand, was de te pakken tegenstander.

Veel slordigheden, weinig kansen

Geen gebrek aan inzet en drive tijdens de openingsfase. Mechelen domineerde het balbezit en gooide een paar strakke voorzetten de Oostendse zestien binnen, maar de échte kansen lieten op zich wachten. Vooral Kaboré kon een paar voorzetten voor doel brengen, maar de verdediging van de bezoekers kon telkens wegwerken.

Na twintig minuten was de intensiteit wat gaan liggen. Beide ploegen probeerden wel, maar door te veel slordigheden kon er niemand echt dreigen. Bij Oostende probeerden Hjulsager en Gueye de Mechelse goalie te verrassen met afstandsschoten, maar de bal ging steeds hoog over.

Ook in de tweede helft bleef het tempo laag en de kansen mager. Mechelen speelde zich via Vranckx met een knappe combinatie in de Oostendse zestien, maar de voorzet van De Camargo werd in hoekschop gewerkt. Niet veel later gingen Van Damme en Kaboré op de bon na te late tussenkomsten. Vrancken en Vanderbiest protesteerden op hun beurt en werden ook bestraft.

IJzersterke Coucke

Plots kreeg Oostende een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Door een knappe aanval kreeg Sakala een vrije schietkans, maar Coucke pakte sterk. In de herneming mocht McGeehan proberen, maar opnieuw bracht Coucke redding. Hommage voor de Mechelse goalie.

Kort na de dubbele kans kon de thuisploeg bijna de score openen. Hairemans wipte de bal knap over Hubert, maar de dwarsligger bracht redding voor de bezoekers. Op een meter van het lege doel kreeg Vranckx de bal pardoes voor de voeten, maar hij misstapte zich ongelukkig. Brute pech.

Vrancken voelde dat de tijd begon te tikken en voerde enkele wissels door. Van Damme bracht de ingevallen Engvall met een knappe dieptepass oog in oog met Hubert, maar het schot van de Zweed ging een metertje naast. Beide ploegen roken het openingsdoelpunt en gingen duidelijk aanvallender te spelen.

Hendry doet Mechelen de das om

Met nog vijf minuten op de klok werd Van Damme neergehaald aan de rand van de zestien. Een uitgelezen kans voor de ingevallen Kaya om Hubert aan het werk te zetten, maar zijn vrije trap ging via de muur in corner. Aan de overzijde werkten Coucke en Van Damme een aantal hoge ballen knap weg.

In de laatste minuut kreeg de wedstrijd een zuur einde voor Malinwa. Oostende rondde de laatste hoekschop van de partij succesvol af. Hendry kwam goed ingelopen aan de tweede paal en verschalkte Coucke. Frustratie bij de jongens van Vrancken, hier zat duidelijk meer in. Met opgeheven hoofd naar volgende week!

Opstelling KV Mechelen: Coucke; Bijker, Vanlerberghe, Peyre, Kaboré; Van Damme, Schoofs (73′ Storm), Vranckx; Hairemans (83′ Kaya), Togui (60′ Engvall), De Camargo.

Opstelling KV Oostende: Hubert; Tanghe, Theate, Hendry, Bataille; Hjulsager, D’Arpino, D’Haese (81′ Ndicka), McGeehan (88′ Vandendriessche), Gueye (69′ Kvasina), Sakala

Doelpunten: 90′ Hendry

Gele kaarten: 52′ Van Damme, 52′ Vanderbiest, 60′ Vrancken, 61′ Kaboré, 75′ Bijker, 82′ D’Arpino, 83 Hairemans, 89′ Vanlerberghe, 90′ Vandendriessche

Rode kaarten: /