Terug 14 februari 2021

Beerschot V.A. - KV Mechelen: “Wat een geweldig scenario”

Wouter Vrancken, Sandy Walsh en Rob Schoofs genieten nog na van de zotte ommekeer in het slot van Beerschot-KVM.

Sandy Walsh: “Alles ging mis, behalve het doelpunt”

Walsh: “Door de blessure van Issa kwam ik sneller tussen de lijnen dan gedacht. Ik had ook amper tijd om me op te warmen, dus moest het tijdens de wedstrijd zelf gebeuren. Aangezien ik nog maar net blessurevrij ben, was dat geen ideaal scenario. Ik had het gevoel dat er niets lukte vandaag, behalve het doelpunt. (lacht) Ik kom regelmatig eens in de box en zo pik ik af en toe mijn doelpunt mee. Ik ben blij dat ik het team van waarde kon zijn.”

Rob Schoofs: “Geweldig scenario”

Schoofs: “Ik vind dat we vandaag een verdiende driepunter pakken. We zijn als team blijven knokken tot het einde en het heeft geloond. Het was niet eenvoudig om drie dagen na de vorige confrontatie opnieuw tegen elkaar te voetballen, want je voelde dat Beerschot gretig was en zich wou tonen. Na de pauze komen ze dan met een strafschop op voorsprong. Ik had het gevoel dat ik de speler amper raakte, maar de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Als je dan ziet hoe we als team toch nog de drie punten weten te pakken, is dat een duidelijk teken dat deze groep echt voor elkaar door het vuur gaat. We zitten in een goede flow en wanneer je dan veel wedstrijden na elkaar hebt, is dat fijn. Op deze manier een achterstand omkeren, is een geweldig scenario.”

Rob schoofs op het Kiel

Wouter Vrancken: “Een belachelijke strafschop vs een buitenspeldoelpunt wil nog altijd zeggen dat we terecht winnen”

Vrancken: “Ik vond dat de kwaliteit in ons spel minder was dan donderdag, al kan ik het de jongens niet kwalijk nemen met de drukke kalender die we achter de rug hebben. Beerschot kwam amper aan ons doel, terwijl we eigenlijk met een voorsprong moesten gaan rusten met de kans van De Camargo. Als je dan ziet welke belachelijke strafschop Beerschot krijgt, maar hoe wij ook kunnen profiteren van een buitenspeldoelpunt, dan hadden we toch nog gewonnen met een terecht doelpunt. Chapeau voor deze groep, die elke wedstrijd opnieuw het beste van zichzelf geeft. Op een uitzondering na en ook in de periode toen de resultaten er niet waren, was de kwaliteit in ons spel altijd aanwezig. We hebben amper punten gestolen en onszelf te weinig beloond voor Kerstmis. Nu doen we dat wel en willen we deze flow zo lang mogelijk aanhouden. Hoewel dit een teamoverwinning is, wil ik vandaag graag eens een uitzondering maken en iemand in de spotlight zetten: Kerim Mrabti. Hoe die jongen zich steeds volledig geeft: begonnen op links, dan centraal en uiteindelijk op rechts om dan telkens opnieuw zijn taken met verve te vervullen. Chapeau!”