Terug 26 januari 2021

Waasland-Beveren - KV Mechelen: Marian Shved bezorgt Malinwa in extremis driepunter

KV Mechelen heeft in extremis de drie punten gepakt op het veld van Waasland Beveren. Malinwa was heer en meester tijdens de eerste helft en speelde kans na kans bijeen. Sandy Walsh en Marian Shved beloonden met knappe goals. Na de rust kwam Beveren steeds beter in de partij en scoorde het twee keer via Faucher. Met nog seconden op de klok stond Shved goed opgesteld om de winnende treffer alsnog te maken.

KV Mechelen had nog slechte herinneringen aan de vorige confrontatie met de Leeuwen. Ondanks een vroege voorsprong verloren tien kakkers in eigen huis met 2-3. Waasland-Beveren, dat toen aan een uitstekende reeks bezig was, haalde sindsdien 3 op 21. Kortom, tijd voor revanche.

Toch waren de eerste vijf minuten van de partij voor de Waaslanders. Heymans kapte zich vrij in de zestien en zocht de korte hoek, maar zijn knal zoefde naast. Een paar minuten later dribbelde ook Frey zich vrij en met zijn linker Thoelen aan het werk. De Mechelse goalie ging goed plat en duwde in hoekschop. Malinwa meteen voor het eerst gewaarschuwd.

Shved steelt de show

KV Mechelen leerde meteen uit die waarschuwing, want aan de overkant was het quasi direct raak. Marian Shved kreeg de bal op de rand van de zestien en kapte zich makkelijk voorbij Leuko. De kleine Oekrainer legde terug op Sandy Walsh, die de bal aan de kleine backlijn door de benen van Jackers schoof. Amper tien minuten gespeeld en Mechelen op voorsprong.

Shved had er duidelijk zin in en maakte het de Beverse verdediging al vroeg lastig. Na enkele kwikke acties greep Leuko greep in, maar kwam te laat. De daaropvolgende vrije trap van Hairemans zoefde een metertje naast de winkelhaak. Aan de overkant schreeuwde Beveren om een strafschop na een mogelijke trekfout van Peyre, maar scheidsrechter Vergoote gaf geen krimp. 

Na ruim 20 minuten voetballen kon Mechelen opnieuw scoren, en opnieuw was er een hoofdrol voor Shved. Mrabti tekende voor de assist door Shved alleen op Jackers te sturen. De vleugelspits bedankte door de bal in de verste hoek te stiften. KV Mechelen bepaalde nu duidelijk het tempo en speelde de ene na de andere knappe combinatie klaar.

Malinwa heer en meester

Waasland Beveren kwam met moeite over de eigen helft en onderging het spel van KV Mechelen. VOor de rust zocht Shved opnieuw de combinatie met Mrabti. Na een knappe een-twee haalde die eerste uit op de rand van de zestien, maar zijn poging zoefde een dikke meter naast. Vlak voor de rust was ook De Camargo nog dichtbij de derde, maar Jackers ging goed plat op zijn poging van dichtbij.

Ook na de rust begon KV Mechelen als sterkste ploeg aan de partij. Na een paar minuten kreeg Schoofs alle tijd om uit te halen, maar zijn afstandsschot trof de vuisten van Jackers. In de herneming ging ook de volley van Mrabti hoog over. Wat infiltreerde Shved nog maar eens de Beverse zestien, maar hij ging tevergeefs voor eigen succes. 

Beveren sluit aan en maakt gelijk

Toch kon Waasland Beveren een aantal keer tegenprikken, en met succes. Ietwat tegen de gang van het spel in maakte Faucher na een uur zelfs de aansluitingstreffer. De ingevallen Albanese dribbelde zich de Mechelse zestien binnen en schoof de bal laag voor doel. Daar tikte Faucher hem de verste hoek in, buiten het bereik van Thoelen.

Mechelen was duidelijk onder de indruk van de Beverse tegenprik en begon met minder overtuiging te spelen. Beveren profiteerde optimaal en scoorde tien minuten later opnieuw via Faucher. Albanese krulde de bal voor de kooi van Thoelen, waar de Franse aanvaller vakkundig met het hoofd afwerkte. Op amper tien minuten tijd hingen de bordjes weer in evenwicht.

Shved ‘raket’ matchwinnaar

In de slotminuten kwam Waasland Beveren nog dichtbij het winnende doelpunt. Na voorbereidend werk van Frey kwam een afvallende bal pardoes voor de voeten van Albanese, die in één tijd Thoelen fusileerde. De Mechelse doelman stond goed opgesteld en devieerde in hoekschop.

Het zag ernaar uit dat Malinwa op duur puntenverlies zou afstevenen, maar Marian Shved wilde zijn glansprestatie in de eerste helft bekronen met de drie punten. Een voorzet van Kaboré bereikte het hoofd van Druijf, die de bal centraal voor de Beverse kooi bracht. Eerst ging Bijker nog onder de bal door, maar Shved stond wél goed en knalde de bal van dichtbij binnen. Een flinke opluchting voor Malinwa.

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Thoelen; Bijker, Peyre, Vanlerberghe, Walsh (82′ Kaboré); Van Damme, Schoofs (81′ Vranckx), Hairemans (67′ Defour); Mrabti (74′ Kaya), Shved , De Camargo (67′ Druijf).

Opstelling Waasland Beveren: Nackers; Schryvers, Vieira (46′ Wuytens), Bastians, Vukotic; Leuko (46′ Albanese), Bertone, Heymans (46′ Faucher); Mandjeck (70′ Sinani), Frey, Efford.

Doelpunten: 9′ Walsh (0-1), 27′ Shved (0-2), 60′ Faucher (1-2), 70′ Faucher (2-2), 90′ Shved (2-3)

Gele kaarten: 29′ Mandjeck, 63′ De Camargo, 78′ Sinani

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Vergoote, Becquet, Becquet, Laforge.