Terug 26 januari 2021

Waasland-Beveren - KV Mechelen: “De opluchting is heel groot”

KV Mechelen heeft pas in de slotminuten de drie punten tegen Waasland Beveren kunnen verzekeren. De late winnende treffer van Marian Shved veroorzaakte een kreet van opluchting bij spelers en staff. “We maken nu de kloof met de ploegen onderaan het klassement heel groot”, reageert aanvoerder Rob Schoofs.

Igor De Camargo speelde een ijzersterke eerste helft, maar kreeg het na de rust ontzettend zwaar. De Camargo reageert dan ook opgelucht tijdens de nabespreking. “We waren baas in de eerste helft, hebben dominant gespeeld en genoeg kansen gehad. Na de rust kwam Beveren met een ander systeem, waardoor ze ons naar achter drukten. Dat was echt niet eenvoudig om tegen te spelen.”

Volgens De Camargo had Malinwa vooral moeite met het systeem dat Beveren implementeerde tijdens de tweede helft, al hadden de spelers het ook soms moeilijk. “In de tweede helft viel ook soms de concentratie weg”, gaat De Camargo verder, “maar gelukkig hebben we die scheve situatie kunnen rechtzetten in de laatste minuut. We moeten hiervan leren en die valkuilen voor de volgende wedstrijden proberen te vermijden.”

Rob Schoofs: “Gouden zaak in het klassement”

Ook Rob Schoofs reageert opgelucht, al vindt hij dat die stress niet noodzakelijk was. “We moesten gewoon meer scoren tijdens de eerste helft. We brachten goed voetbal, maar soms liep dat wat te mooi. Je moet het dan iets sneller afmaken. De tweede helft weet je dat Beveren alles zal doen om het wedstrijdbeeld om te keren. We kregen enkele goede mogelijkheden nog, maar zij begonnen lange ballen te pompen en dan kan natuurlijk alles gebeuren.”

Toch ziet ook Schoofs dat Mechelen een gouden zaak doet in het klassement. “De opluchting is natuurlijk groot door hier te winnen. Alleen moest dat misschien wel 0-3 of 0-4 zijn. Maar dit blijven goede punten en zo maken we de kloof met de ploegen onderaan het klassement heel groot. Nu moeten we de situatie match per match blijven bekijken en zo blijven verder spelen.”

Wouter Vrancken: “Wedstrijd met twee gezichten”

Coach Wouter Vrancken is tevreden met het resultaat, maar weet ook dat het anders had kunnen lopen. “Het is een wedstrijd met twee gezichten. We spelen een heel goede eerste helft, heel dominant, veel doelgevaar. Maar dan moet je de wedstrijd ook dood kunnen doen, en dat hebben we vanavond niet meteen gedaan.” 

Volgens Vrancken kwam Waasland Beveren sterk uit de kleedkamer en werd het even moeilijk. “We stonden nog goed opgesteld en kregen ook zelf een aantal kansen, maar ook die benutten we niet. Daarna viel de kwaliteit weg. Oké, we nemen geen risico’s omdat we voor staan, maar wij zijn nog steeds een ploeg die het moet hebben van hun voetballend vermogen. Dat hebben we amper nog benut.”

Vrancken wist de situatie nog te keren door enkele wissels in de ploeg te brengen, waardoor er meer rust in de ploeg kwam. “Steven (Defour) en Onur (Kaya) zijn uitstekend ingevallen, zo konden we nog iets van de wedstrijd maken. Op basis van de hele wedstrijd, en zeker op basis van kansen, kunnen we zeggen dat de uitslag verdiend is. Maar toch is de overwinning een opluchting.”