Terug 3 april 2021

STVV - KV Mechelen: Malinwa verliest kostbare punten op Stayen (2-1)

Malinwa verloor vanavond met 2-1 op Stayen. Suzuki en Mboyo knalden de thuisploeg op een dubbele voorsprong. Mechelse druk na de pauze leverde nog een aansluitingstreffer op van De Camargo in blessuretijd, maar meer zat er vanavond niet in voor geel en rood.

De eerste kans van de partij kwam meteen van een Mechelse voet: Wernersson kreeg een cadeautje van De Ridder, legde af voor de vrijstaande Druijf, maar de spits kraakte zijn schot. De thuisploeg liet dan maar zien hoe het wel moest: voorzet Hashioka, doelpunt Suzuki. Malinwa al snel op achtervolgen aangewezen.

Malinwa liet het hoofd niet hangen en Vanlerberghe probeerde het met een pegel uit de tweede lijn. Schmidt tikte de bal in hoekschop. Geelrood nam het balbezit voor haar rekening, maar tot echte kansen kwam het nauwelijks. Iets over het halfuur profiteerde Wernersson van een afgeweken bal. De Zweed trok het leer voor de kooi van Schmidt. Mrabti hield de bal laag, maar op de vuisten van de thuisgoalie.

Walsh veroorzaakt strafschop, Mboyo verdubbelt Truiense voorsprong (2-0)

Bij de thuisploeg was het Christian Bruls die de aanval vaak op gang bracht. Op een voorzet van de centrale middenvelder trok Walsh Suzuki tegen de grond. Van Damme twijfelde niet en wees naar de stip. Mboyo liet de kans niet liggen en zette de thuisploeg op een dubbele voorsprong. Werk aan de winkel voor Malinwa.

Malinwa nam, met de inbreng van Storm en Kaboré, de tweede helft meteen in handen. Storm liet zich meteen zien, maar Schmidt bracht redding. Even later haalde Vanlerberghe de achterlijn, schoof de bal hard voor de kooi van Schmidt, maar zonder succes. Aan de overkant moest Thoelen zijn klasse tonen op een kopbal van Suzuki.

De Camargo in, Defour out

Aangezien de Mechelse druk voorlopig geen echte kansen opleverde, schakelde Wouter Vrancken een versnelling hoger met de inbreng van Igor De Camargo. Malinwa zocht nadrukkelijk de aansluitingstreffer terwijl de thuisploeg op de counter loerde. Kaboré vond Storm aan de tweede paal, maar ook ditmaal toonde Schmidt zich een betrouwbaar sluitstuk.

Aansluitingstreffer De Camargo komt te laat (2-1)

In blessuretijd lukte het dan toch voor Malinwa: De Camargo frommelde het leer voorbij Schmidt. Malinwa zette nog alles op alles, maar beet uiteindelijk toch in het zand. STVV-KVM: 2-1.

Wedstrijddigest

STVV: Schmidt, Hashioka, Mboyo (91′ Filippov), Suzuki, Cacace, De Ridder (91′ Janssens), Colidio (87′ Van Dessel), Lavalee, Buatu, Pius, Bruls (81′ Konaté)

KV Mechelen: Thoelen, Walsh, Hairemans (46′ Storm), Druijf, Schoofs, Mrabti, Peyre, Wernersson (46′ Kaboré), Vanlerberghe, Vranckx, Defour (70′ De Camargo)

Doelpunten: 11′ Suzuki (1-0), 42′ Mboyo (pen, 2-0), 90′ De Camargo (2-1)

Gele kaarten: 41′ Walsh, 65′ Kaboré

Scheidsrechter: Kevin Van Damme