Terug 13 mei 2021

Standard - KV Mechelen: “Kwaliteit gekoppeld aan mentaliteit”

Yannick Thoelen, Rob Schoofs en Wouter Vrancken laten hun licht schijnen op de Mechelse driepunter aan de oevers van de Maas.

Yannick Thoelen: “We hebben hard gevochten”

Thoelen: “Chapeau voor het hele team. We hebben enorm hard gevochten. Het was misschien niet onze beste partij, maar we pakken hier toch mooi de drie punten. Even dacht ik terug aan het scenario in Gent, toen we ook na een 0-2 voorsprong plots de tegenstander weer in de wedstrijd lieten komen. Gelukkig voor ons bleef de gelijkmaker uit. Zelf ging ik eerst in de fout met de kopbal op de paal, even later stond ik er wel op een poging van Muleka. Een wedstrijd op Sclessin is altijd speciaal. Ik vind dat er hier een speciale sfeer hangt om in te spelen. Zondag treffen we Standard opnieuw. Het belooft een erg belangrijke wedstrijd te worden.”

Rob Schoofs: “Het kleine Mechelen staat er toch maar mooi”

Schoofs: “We hebben ons pas op de laatste speeldag kunnen kwalificeren voor de Europe Play-offs, maar we hebben de voorbije wedstrijden getoond dat we zeker onze plaats verdienen in deze poule. Het is een beloning voor ons seizoen waar we van genieten. We beginnen elke wedstrijd om ze te winnen. We zitten in een goede flow en dat voel je op het veld. We vinden elkaar en iedereen doet zijn taken. Zondag treffen we Standard opnieuw. In de competitie verloren we kansloos met 0-4 en dat heeft ons geprikkeld voor vandaag. We staan nu op kop in de poule en dat is een fijn gevoel. Toch moeten we nog leren om wedstrijden dood te maken. Net als op Gent lieten we de tegenstander in vijf minuten tijd terug in de wedstrijd komen. Dat zou niet mogen gebeuren.”

Wouter Vrancken: “Kwaliteit gekoppeld aan mentaliteit”

Vrancken: “Ik ben een tevreden trainer. Eigenlijk hadden we bij de rust al op een dubbele voorsprong moeten staan met de kans van Walsh. Wanneer Druijf de 0-3 liet liggen, volgden de aansluitingstreffer en rode kaart elkaar snel op. Nadien kregen we het moeilijk, maar schakelde de ploeg over op een uitstekende mentaliteit. Ik heb het in de kleedkamer gezegd: wanneer je kwaliteit kan koppelen aan mentaliteit, ben je als team tot veel in staat.”