Terug 13 mei 2021

Standard - KV Mechelen: Strijdend Malinwa pakt volle buit aan de oevers van de Maas (1-2)

Malinwa won vanmiddag met 1-2 op het veld van Standard de Liège. Met de hulp van Bodart kwam geelrood in de eerste helft op voorsprong. Al snel na de pauze verdubbelde Storm de Mechelse voorsprong. Raskin verschalkte Thoelen en bracht de thuisploeg terug in de spoor van de bezoekers, die al snel met tien verder moesten na een rode kaart voor Peyre. Malinwa plooide, maar brak niet zodat de verdiende drie punten mee naar Mechelen konden.

Onder het motto “Never change a winning team” koos Wouter Vrancken voor dezelfde elf als zondag tegen KV Oostende. In een evenwichtig wedstrijdbegin was de eerste kans voor de bezoekers. Na tien minuten legde een vrijstaande Schoofs de bal klaar voor de inlopende Mrabti, maar de poging van de Zweed vloog naast de kooi van Bodart.

Bodart helpt Malinwa een handje…

Uit het niets klom Malinwa dan plots op voorsprong. Storm slingerde de bal voor de kooi van Bodart, die de bal met de vuisten via de rug van Gavory in eigen doel bokste. Pijnlijk moment voor de Standard-goalie, maar Malinwa dus wel op voorsprong. (0-1)

De thuisploeg reageerde via pogingen van Muleka en Klauss, echter zonder succes. Aan de overkant had Bodart dan weer alle moeite met een vrije trap van Storm, maar toonde zijn klasse op de herneming van Walsh. Pech voor Malinwa.

Na de pauze stak Malinwa meteen de neus aan het venster. Via het duo Druijf-Mrabti kwam de bal bij een vrijstaande Storm die een unieke kans naast de paal schoof. Wat een misser!

De flankaanvaller, geprikkeld door de gemiste kans, liet het echter niet aan zijn hart komen want enkele minuten later was het wel prijs. Met een typische Storm-actie verschalkte hij een kansloze Bodart. (0-2)

Plots ging het snel op Sclessin. Nadat Druijf de 0-3 liet liggen, was het Raskin die Standard weer in de wedstrijd schoot. (1-2) Malinwa was nog niet bekomen van de aansluitingstreffer of het stond al met een man minder op het veld. Na een wilde interventie mocht Peyre meteen gaan douchen van scheidsrechter Van Damme.

Standard ruikt bloed

De aansluitingstreffer gaf de thuisploeg duidelijk opnieuw energie. Laifis kopte de gelijkmaker op de paal na mistasten van Thoelen. Enkele minuten later toonde de KV-goalie wel zijn klasse op een kopbal van Muleka. Ondertussen bracht Wouter Vrancken vers bloed tussen de lijnen om het evenwicht te herstellen.

Standard beet in het slot zijn tanden stuk op de Mechelse muur waardoor een strijdend Malinwa de drie punten mee naar Mechelen nam.

Wedstrijddigest

Standard de Liège: Bodart, Sissako (81′ Vanheusden), Cimirot (46′ Jans), Klauss, Muleka, Amallah (74′ Bastien), Gavory, Raskin, Balikwisha, Laifis, Siquet (33′ Tapsoba)

KV Mechelen: Thoelen, Bijker, Walsh, Hairemans (71′ Bateau), Druijf (74′ De Camargo), Storm (80′ Kaboré), Schoofs, Mrabti (80′ Shved), Peyre, Vanlerberghe, Vranckx

Doelpunten: 14′ Gavory (0-1, own-goal), 54′ Storm (0-2), 68′ Raskin (1-2)

Gele kaarten: 36′ Amallah, 37′ Leye, 73′ Walsh, 84′ Bijker

Rode kaarten: 69′ Peyre

Scheidsrechter: Kevin Van Damme