Terug 16 januari 2021

Sporting Charleroi - KV Mechelen: Hairemans bezorgt Malinwa vierde zege op rij

Vier op een rij voor Malinwa! Een flink pak sneeuw, een paar graden onder nul en elf Carolo’s konden daar geen verandering in brengen. KV Mechelen speelde met vertrouwen en domineerde tijdens een kansarme eerste helft. Na de rust scoorde man in vorm Geoffry Hairemans het enige doelpunt van de wedstrijd. Charleroi kwam op het einde nog dicht bij de gelijkmaker, maar de lat bracht redding.

Het sneeuwde dit weekend zowat overal in ons land, en dat zullen de spelers van KV Mechelen en Sporting Charleroi geweten hebben. Door de weersomstandigheden was het moeilijk voetballen en gleed de bal stevig door. De Carolo’s verdwenen haast ook in het veld door hun gecamoufleerde tenue. Gelukkig kon de Charleroi-staff het Stade du Pays (grotendeels) sneeuwvrij krijgen.

Bateau al vroeg geblesseerd

Mechelen begon met pech aan de wedstrijd. Een verschroeiende kalender en slecht weer is doorgaans vragen om blessures, en Sheldon Bateau was kind van de rekening. De centrale verdediger moest na amper 8 minuten gewisseld worden door een blessure, Kaboré was zijn vervanger en Walsh schoof centraal in. 

Niet veel later tekende Malinwa voor de eerste kansen van de wedstrijd. Na bijna een kwartier infiltreerde Shved met de bal aan de voet de zestien binnen, maar zijn schot vloog net naast de verste paal. Kort daarna legde Hairemans de bal terug op Van Damme, maar die wist zijn schot niet laag te houden. Mechelen domineerde, enkel in de afwerking bleef het mislopen.

Iets voorbij het halfuur claimde de thuisploeg een strafschop nadat Walsh aan de mouw van Nicholson bleef hangen, maar scheidsrechter Laforge gaf geen gehoor. Nicholson antwoordde dan maar met een spectaculaire omhaal. Gelukkig stond (doel)man in vorm Yannick Thoelen goed opgesteld. Met een pijlsnelle reflex pareerde hij de poging over zijn kooi.

Hairemans scoort opnieuw

De tweede helft begon op dezelfde manier als de eerste: moeilijk voetballen voor beide ploegen en echte kansen lieten op zich wachten. Na een klein kwartier zette Nicholson bijna de 1-0 op het bord, maar vergat af te drukken en liep zich vast op de Mechelse verdediging. Aan de overzijde was het wel raak. Na een kort genomen hoekschop kwam de bal ietwat gelukkig bij Hairemans terecht. Die controleerde het leer vakkundig met de borst en schoot in één tijd voorbij Penneteau.

Mechelen was duidelijk niet tevreden met de beperkte voorsprong en ging op zoek naar meer. Deze keer was het Mrabti die de voorsprong bijna verdubbelde. De Zweed vuurde een teruggelegde bal van zijn landgenoot Engvall in een tijd naar doel, maar de bal ging enkele meters naast. Het voorbereidend werk van Engvall en de interceptie van Hairemans verdienden een beter einde.

Een kwartier voor het einde kwam Charleroi nog eens opzetten en moest ook Thoelen zich reppen. Kayembe sneed naar binnen en probeerde de Mechelse goalie te verrassen met zijn rechter in de korte hoek, maar die stond opnieuw paraat en tikte de bal goed weg. Uiteindelijk was het een eenvoudige redding, al zorgde de sneeuw soms voor verraderlijke bewegingen.

In de slotminuten werd het nog heet voor het Mechelse doel, maar gelukkig bracht de deklat redding na een schot van Berahino. Malinwa hield goed stand en op die manier keerden de troepen van Vrancken met drie fel bevochten punten huiswaarts. Charleroi – Mechelen: 0-1.

Wedstrijddigest:

Opstelling KV Mechelen: Thoelen, Bijker, Peyre, Bateau (8’ Kabore), Walsh, Van Damme, Schoofs, Shved (72’ Vranckx), Mrabti (92’ Kaya), Hairemans (92’ De Camargo), Engvall (72’ Druijf)

 Opstelling Sporting Charleroi: Penneteau, Kayembe, Dessoleil, Diagne, Van Cleemput, Gillet (79’ Benchaib), Morioka, Gholizadeh, Nicholson, Fall (66’ Bruno), Rezaei (66’ Berahino)

 Doelpunten: 59’ Hairemans (0-1)

 Gele kaarten: 30’ Schoofs, 46’ Nicholson

 Rode kaarten: / 

 Scheidsrechters: Laforge