Terug 7 maart 2021

RSC Anderlecht - KV Mechelen: De Camargo bezorgt Malinwa een punt in het Lotto Park (1-1)

Scheidsrechter D’Hondt verdeelde de strafschoppen vanavond eerlijk over beide teams. Nmecha (voor de pauze) en De Camargo (na de pauze) namen de geschenken aan en zorgden voor een 1-1 eindstand.

Coach Wouter Vrancken toverde enkele nieuwe namen op het wedstrijdblad in vergelijking met de bekermatch tegen Racing Genk. Igor De Camargo nam de plek van Druijf weer in, terwijl het duo Vranckx-Defour steun moest verlenen aan kapitein Rob Schoofs. Op de flank verdween Hairemans naar de bank ten voordele van Shved. Doelman van dienst in het Lotto Park: Yannick Thoelen.

De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen zonder echt gevaarlijk te zijn. Een georganiseerd Malinwa hield paarswit uit de zone van de waarheid, maar had het zelf lastig om gevaarlijk te prikken. Diaby glipte dan toch door de buitenspelval. Een attente Thoelen bracht redding. In de herneming schoot Nmecha wild over de kooi van Thoelen.

Shved nipt naast

Malinwa leek het evenwicht te herstellen en daar profiteerde Shved van. De flankaanvaller verschalkte een aan de grond genagelde Wellenreuther, maar zijn listige plaatsbal schoof nipt naast de kooi van de thuisgoalie. Prima kans voor Malinwa.

Nmecha scoort penalty (1-0)

Vlak voor de pauze nam paarswit de bezoekers dan toch te grazen. Een scherpe counter viel voor de voet van Nmecha die door Bijker tegen de grond werd gewerkt. Nmecha nam het geschenk graag aan en gaf Thoelen het nakijken. Pech voor Malinwa, dat net als vorige week met een 1-0 achterstand moet gaan rusten.

Vlak na de koffie verdubbelde Nmecha ei zo na de score. Gelukkig dwarrelde zijn schot in corner. Malinwa prikte tegen: Shved schakelde een versnelling hoger, maar vond De Camargo net niet. Dan maar eens zelf proberen dacht hij: een avondwandeling in de paarswitte defensie werd foutief afgestopt. Scheidsrechter D’Hondt wees opnieuw naar de stip. De Camargo nam zijn verantwoordelijkheid en bracht Malinwa terug op gelijke hoogte. (1-1)

Anderlecht had wel het meeste balbezit, maar tot echte kansen kwam het nauwelijks. Geelrood probeerde te prikken via de ingevallen Storm, maar ook hier zonder succes. In het slot had geelrood nog geluk met een kopbal van Miazga die in het pak bleef hangen. Verder kwamen beide ploegen niet zodat de buit eerlijk werd verdeeld. RSCA – KVM: 1-1.

Wedstrijddigest

RSC Anderlecht: Wellenreuther, Nmecha, Cullen, Mukairu (71′ Larsen), Miazga, Diaby  (71′ Dauda), Amuzu, Delcroix (48′ Cobbaut), Sambi Lokonga, Murillo, Lawrence (83′ El Hadj)

KV Mechelen: Thoelen, Bijker, Bateau, Walsh, De Camargo (83′ Druijf), Schoofs, Mrabti (74′ Storm), Peyre (74′ Voet), Shved (83′ Hairemans), Vranckx, Defour

Doelpunten: 43′ Nmecha (1-0, pen), 66′ De Camargo (1-1,pen)

Gele kaarten: 85′ Walsh

Scheidsrechter: Lothar D’Hondt