Terug 7 maart 2021

RSC Anderlecht - KV Mechelen: “Een correct resultaat”

De analyse van Steven Defour, Sandy Walsh en Wouter Vrancken na het 1-1 gelijkspel op het veld van RSC Anderlecht.

Steven Defour: “We hebben de juiste weg opnieuw gevonden”

Defour: “Het was nodig om vanavond een reactie te tonen na de non-match van donderdag. Dat hebben we gedaan. We hebben allemaal hard gewerkt en veel defensief werk opgeknapt. Wanneer we konden prikken, hebben we ons laten zien. Enkel Club Brugge lijkt er dit seizoen bovenuit te steken. Verder kan iedereen van iedereen winnen. Het worden nog spannende weken.”

Sandy Walsh: “We stonden collectief beter dan donderdag”

Walsh: “Het gevaar bij Anderlecht komt vaak van de flanken. Dat hebben we collectief goed aangepakt. Het stond gewoon ook beter dan donderdag. Met de nieuwe namen vandaag aan de aftrap hebben we getoond dat we een ruime, kwalitatieve kern hebben. Ook chapeau voor Siemen Voet die er meteen stond. We behaalden vanavond een punt op Anderlecht na een degelijke prestatie. Ik ben tevreden.”

Wouter Vrancken: “Dit is een goed punt”

Vrancken: “We hebben vanavond een goede reactie getoond na onze prestatie van donderdag. Beide ploegen hadden vrij weinig kansen, hoewel het meeste balbezit voor Anderlecht was. Zelf hebben we proberen de ruimtes te benutten. Dat lukte bij momenten, al kwamen we hierbij te weinig in de zone van de waarheid. Voor mij is deze 1-1 een correct resultaat.”