Terug 16 januari 2021

Sporting Charleroi - KV Mechelen: “Ondanks het veld nog ons eigen spel proberen spelen”

KV Mechelen heeft zijn vierde overwinning op rij geboekt en heeft een stevige kloof geslagen met de rode lantaarn. Spelers en coach blikken tevreden terug op de opnieuw sterke prestatie. “Het geloof ontbrak soms nog, maar nu gaan de ballen er vlot in”, zegt Geoffry Hairemans.

Man in vorm Geoffry Hairemans zette zijn naam ook vandaag weer op het scorebord. Zijn zevende van het seizoen, en daar was hij heel tevreden mee. “Ik schiet hem uiteindelijk mooi binnen. Het is altijd geweldig als je op die manier kan winnen”, zegt de aanvallende middenvelder.

Volgens Hairemans is Malinwa ook uitstekend omgegaan met de weersomstandigheden. “We hebben niet de spelers om alleen maar de lange bal te spelen. We hebben ondanks het veld nog proberen voetballen en ons eigen spel proberen spelen. Het is natuurlijk moeilijk op zo’n veld, maar goed. We zijn er met momenten nog heel goed uitgekomen en 0-1 is meer dan genoeg.”

Hoe het komt dat Malinwa vooral de laatste weken resultaten begon te boeken? “Het geloof ontbrak soms nog” zegt Hairemans. “We speelden wel goed voetbal maar we geloofden er misschien niet genoeg in als we een kans hadden, en nu gaan de ballen er vlot in dus ik denk dat dat het verschil is.”

Wouter Vrancken: “Mentaliteit en vechten voor elkaar was héél belangrijk”

Ook Wouter Vrancken blikt zeer tevreden terug op de wedstrijd. Hij zag een verdiende uitslag en veel inzet. “Het spel was niet altijd mooi, maar op zo’n veld kan je dat niet altijd verwachten. De jongens hebben andere kwaliteiten getoond: mentaliteit was heel belangrijk en vechten voor elkaar. Dat hebben ze iedere seconde van de wedstrijd gedaan. Wetende dat we goed voetbal kunnen brengen maar ook dit kunnen doen stelt me heel tevreden.”

Vrancken had zich voorbereid op het voetbal dat Charleroi zou brengen, en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. “Aan de opstelling hadden we het duidelijk gezien dat ze meteen lange ballen wilden spelen”, besluit hij. “Het was dus heel belangrijk dat we telkens de tweede bal zouden opvangen. Maar inderdaad, op de juiste momenten moet je de rust kunnen bewaren. We hebben heel het seizoen al goed voetbal gebracht, maar ik denk dat we nu nog iets zakelijker moesten spelen en toch zeker en vast onze kop voor de bal leggen.”