Terug 6 november 2020

KV Mechelen - Sporting Charleroi: “De mentaliteit zat goed, maar we moeten kansen afwerken”

Het werd geen eenvoudige wedstrijd in eigen huis tegen leider Charleroi. Beide ploegen scoorden drie keer, maar morsten ook met kansen. “Op basis van het voetbal kan je zeggen dat een gelijkspel terecht was, op basis van het aantal kansen verdienen wij het om te winnen”, besluit coach Wouter Vrancken.

Wouter Vrancken kijkt al bij al positief terug op een energieke wedstrijd. “We kunnen tevreden zijn van ons spel tegen Charleroi. Ze staan niet voor niets op de eerste plaats. Op basis van het voetbal was de eerste helft van ons en de tweede van hen, je kan zeggen dat een gelijkspel terecht was. Op basis van het aantal kansen verdienen wij het dan weer om te winnen.”

Volgens Vrancken is het belangrijk dat Mechelen meer kansen gaat afwerken. “Tijdens de eerste helft zetten we Steven, Igor en Nikola alleen voor de keeper. Zulke kansen moet je gewoon afwerken. Als alles goed verloopt, ga je met 3-1 of 4-1 de rust in. Dan doe je de match meteen dood, en dat hebben we vanavond nagelaten.”

De tweede helft zag Vrancken dat het een stuk moeizamer verliep. “We maken een aantal fouten waardoor we doelpunten weggeven. We krijgen nog wel een paar kansen, maar toch. De mentaliteit zat alleszins wel goed. We hebben veel kansen gecreëerd en dat is niet evident tegen dit Charleroi. Daarvan zeg ik dat de spelers het goed gedaan hebben”, besluit de coach.

Igor De Camargo: “Het was niet voldoende”

Igor De Camargo werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, maar blijft met een dubbel gevoel achter. “Het was niet genoeg. Ik moet daar eerlijk in zijn”, zegt de Mechelse spits. “We moeten onze kansen afmaken, zeker in de eerste helft. Dat hebben we niet gedaan en daar betalen we de prijs voor.”

Anderzijds wist De Camargo ook dat Charleroi een geduchte tegenstander zou zijn. “We wisten dat Charleroi de nodige kwaliteiten had, staan niet voor niets bovenaan. We moeten volgende keer nog beter spelen om ze te kloppen.”

“De 600 wedstrijden zijn ook een leuk cijfer, daar ben ik trots op”, besluit De Camargo. “Als je dan kan scoren is dat extra leuk. Dat geeft ook vertrouwen aan de ploeg. Laat ons hopen dat er nog veel zullen volgen dit seizoen.”

Geoffry Hairemans: “Moesten de match vroeger dood leggen”

Exact 132 kilometer per uur, zo snel vloog de kanonskogel tegen de touwen. “Eerst lag hij iets verder, ik ben blij dat ik van iets dichterbij mocht aanleggen. Als je die bal hard genoeg neemt, dan weet je dat hij binnen vliegt. Scoren is niet mijn sterkste punt, maar ik probeer er aan te werken. Ik ben blij met mijn doelpunt.”

Ook Hairemans had liever een ander verloop van de wedstrijd gezien. “Tijdens de eerste helft zaten we goed in de wedstrijd, dan moesten we de match dood leggen. Dat is jammer genoeg weer niet gebeurd. Tijdens de tweede helft hadden we het heel moeilijk en kwamen we er niet uit. We kwamen continu onder druk te staan. Over het algemeen hadden wij de eerste helft, zij de tweede”, besluit de middenvelder.

Jordi Vanlerberghe: “Tegendoelpunten zijn te vermijden”

Vanlerberghe was op zijn beurt kritisch over de defensie. “De drie tegendoelpunten die we slikken zijn allemaal te vermijden. De eerste keer zakken we niet als lijn op de stilstaande fase. De tweede keer raak ik de bal slecht, ik kreeg een extra duwtje tijdens een duel en kon niet meer corrigeren. De derde is een persoonlijk foutje en die moeten eruit.”

“We hebben in de eerste helft ook heel wat kansen gekregen”, vult Vanlerberghe aan. “Charleroi staat bekend om stabiliteit in de defensie, dan moeten we de kansen die we krijgen beter afwerken. Net zoals vorige week tegen Club Brugge spelen we een goede wedstrijd, maar vergeten we dat om te zetten in een goed resultaat. Iedereen die onze wedstrijden volgt, weet dat we veel meer punten verdienen. Het is alleen aan ons om die punten ook effectief te pakken.”