Terug 23 januari 2021

KV Mechelen - KAS Eupen: “We verdienen de winst”

Opdracht volbracht voor KV Mechelen. Het won overtuigend met 3-0 van KAS Eupen dankzij doelpunten van Hairemans, Mrabti en De Camargo. Spelers en coach reageren tevreden, vooral omdat Eupen een geduchte tegenstander was. “Dag en nacht verschil met de wedstrijd tegen Standard”, zegt De Camargo.

Het contrast met de wedstrijd van woensdag mocht er zijn, en dat merkte vooral Igor De Camargo. Woensdag viel hij in tegen Standard bij een 0-4 achterstand. Nu mocht hij in de basis beginnen, en dat deed deugd. “Ik heb de laatste tijd veel geduld gehad, nu ben ik heel blij dat ik mijn ploeg op de juiste momenten kon helpen. Het voelt heel goed om weer in de basis te staan.”

“Als je de wedstrijd tegen Standard en de wedstrijd van vanavond vergelijkt, dat is dag en nacht verschil”, gaat De Camargo verder. “Als je mag aanvallen of verplicht moet verdedigen, komen sommige spelers meer tot hun recht. Vandaag was het dus totaal anders, laat ons hopen dat ik wat ritme kan pakken om deze mooie prestatie verder te zetten.”

Volgens De Camargo mag Malinwa ook stilaan naar boven in het klassement kijken en hopen op het best mogelijke scenario. “Deze ploeg moet niet denken aan behoud, maar hopen om hogerop te geraken. Ik denk dat we naar boven moeten kijken en dromen van de Play-Offs. De slechte start is natuurlijk jammer, die moet je recht zetten.”

Kerim Mrabti: “Moeilijke match tegen goede ploeg”

Kerim Mrabti reageerde zeer tevreden over de teamprestatie, vooral omdat het geen eenvoudige wedstrijd was. “De eerste helft moesten we echt strijden, maar gelukkig stonden we achterin stabiel. Dat heeft het kader gevormd voor de drie goals. Het voelde als een moeilijke match tegen een goede ploeg.”

Volgens Mrabti was de uitslag wel verdiend, “zeker als je ons spel over de hele wedstrijd bekijkt. Zowel aanvallend als verdedigend stonden we goed. Zeker na de nederlaag tegen Standard schept dat vertrouwen voor de toekomst. Iedereen heeft zijn taak perfect uitgevoerd. 

Het verschil met de voorbije maanden is volgens Mrabti een flinke dosis pech wanneer het goed ging. “We hebben een hoop rode kaarten gepakt wanneer we goed speelden, en dat is nu een pak anders. We scoren meer en tactisch staan we ook goed.”

Wouter Vrancken: “Uitslag misschien overdreven, maar terechte overwinning”

Ook Wouter Vrancken kijkt tevreden terug op de collectieve prestatie. Zeker gezien Eupen ook aan een sterke reeks bezig was. “Eupen speelt goed voetbal en krijgt niet altijd wat het verdient. De eerste helft ging zeer gelijk op, al werden niet alle taken volledig gerespecteerd. Maar door een goede goal uit een schaarse kans belonen we onszelf al.”

“In de tweede helft spelen we veel beter en verdienen we de winst ook”, gaat Vrancken verder. “Na de tweede goal was er een korte periode van nonchalance met een paar technische fouten, maar de derde goal maakte de wedstrijd gelukkig af. De score is nu misschien een beetje overdreven, maar al bij al verdienen we de winst en mogen we tevreden zijn.”

Volgens Vrancken zal de fitheid van de spelers de komende weken mogelijk nog een obstakel vormen. Hij was dan ook tevreden dat hij De Camargo kon opstellen. “Igor heeft goede mentaliteit en is fysiek altijd top. Hij verzorgt zich en met zulke jongens kan je goed werken. Er gaan nog wedstrijden komen waar hij niet altijd zal kunnen starten en niet fris genoeg zal zijn. Zeker door het wegvallen van Storm en Engvall zitten we voor sommige posities krap en dat moeten we goed proberen organiseren.”