Terug 2 oktober 2020

R Antwerp FC – KV Mechelen: “Wedstrijd was gespeeld na acht minuten”

De achtste speeldag is er een om snel te vergeten. Malinwa onderging het spel van Antwerp en incasseerde vier doelpunten. “We maken het onszelf ontzettend moeilijk”, reageert coach Wouter Vrancken na de wedstrijd.

Wouter Vrancken zag na 10 minuten dat de wedstrijd gespeeld was. “We maken het onszelf telkens ontzettend moeilijk. We wisten dat we door de afwezigen op een andere manier moesten voetballen. We hadden andere profielen op het middenveld, maar als je dan na 10 minuten al 2-0 achter staat, dan moet je achter de feiten aanlopen. 

Volgens Vrancken waren er ook te weinig spelers die hun niveau haalden. “Hairemans en Schoofs speelden al bij al een goede wedstrijd, maar in de verdediging liep het te vaak mis. Peyre was de enige die er zijn niveau haalde. Anderzijds hoop je met die 3-1 dat er nog kansen komen, maar als je dan opnieuw té makkelijk dat vierde doelpunt slikt, dan is de wedstrijd snel afgelopen.”

Vrancken besluit dat Antwerp de wedstrijd verdiend gewonnen heeft. “We hebben al vaak gezegd dat in de voorgaande matchen de efficiëntie er niet was, maar het spel wel. Volgende week kunnen we er meer grinta inbrengen, met de spelers die we dan hebben.”

Ook Hairemans en Storm zagen in het begin van de wedstrijd dat het moeilijk zou worden. “We beginnen met een ongelukkige tegengoal van Rocky”, zegt Hairemans. “Je weet dat als je hier een tegengoal pakt, dat het plots heel moeilijk wordt. We hebben onze kansen nog gekregen, maar de uitkomst was zeker niet goed. Je wil altijd de drie punten pakken, maar we wisten dat het puzzelen werd met die paar blessures en de schorsing.”

“In de tweede helft bleven we nog proberen en kregen we nog enkele kansen, maar die konden we telkens niet afwerken. Dan krijg je deze logische uitslag”, gaat Storm verder. “We probeerden er nog het beste van te maken. Bij de 3-1 voelde je nog dat sprankeltje hoop, maar zodra de 4-1 viel, was die ook meteen verdwenen.”