Terug 2 oktober 2020

R. Antwerp FC - KV Mechelen: Malinwa slikt vier goals op de Bosuil

KV Mechelen opende het voetbalweekend op het veld van Royal Antwerp in mineur. Rood-Wit deelde in de eerste helft enkele flinke tikken uit via Miyoshi, Mbokani en een owngoal van Bushiri. Na een uur spelen gaf Hairemans Malinwa nog hoop, maar een kwartier voor tijd deed een kopbal Seck de boeken definitief toe.

Het beloofde geen eenvoudige avond te worden op de Bosuil. Wouter Vrancken had op voorhand wat puzzelwerk door blessureleed bij Aster Vranckx en Jordi Vanlerberghe. Ook Joachim Van Damme was er niet bij wegens schorsing. Kaya, Hairemans en Bushiri konden opnieuw rekenen op een basisplaats.

Miyoshi veroorzaakt vroege problemen

Antwerp begon gretig aan de wedstrijd en moest niet lang op de voorsprong wachten. Miyoshi werd goed door de Mechelse defensie geloodst en probeerde de bal voor doel te brengen. Bushiri wilde wegwerken, maar devieerde de bal ongelukkig in eigen doel: Mechelen op achterstand.

Amper een paar minuten later ging het van kwaad naar erger voor Malinwa. Diezelfde Miyoshi speelde zich na een knappe één twee met Refaelov opnieuw door de Mechelse achterlinie en kwam oog in oog met Coucke. De Japanner twijfelde niet en verschalkte de Mechelse goalie in de rechterbenedenhoek.

Malinwa had niet meteen een antwoord klaar en moest een paar minuten het spel van Antwerp ondergaan. Een kleine kopkans van De Camargo volstond niet om Butez in de problemen te brengen. Gelukkig kon Lamkel Zé aan de overkant ook niet voor gevaar zorgen na een individuele dribbel.

Meer pit bij Mechelen

Halfweg de eerste helft kwam het besef dat de goal niet vanzelf zou komen. Een kort genomen hoekschop werd door Kaya voor doel gekruld. Bushiri klom hoog, maar raakte de bal met de schouder, waardoor hij over de kooi van Butez ging. Enkele minuten later werd Engvall met een listig pasje door de Antwerpse verdediging gespeeld, maar een knappe tackle van De Laet verhinderde de Mechelse aansluitingstreffer.

De druk van Mechelen kreeg geen gewenst vervolg, want vlak voor de rust kon Antwerp toch het derde doelpunt maken. Miyoshi leverde in bij Gerkens, die vanop afstand Coucke aan het werk zette. De Mechelse goalie blokte het schot, maar Mbokani stond klaar om de rebound af te werken.

Ook in de tweede helft begon Antwerp het gevaarlijkst. Mbokani stond helemaal vrij in de zestien en werd aangespeeld door Miyoshi. De Antwerp-spits schiet laag op Coucke, waarna hij werd afgevlagd voor buitenspel. Enkele minuten later probeert Hongla het met een schot vanuit de tweede lijn, maar de bal waait enkele meters naast.

Hairemans opent de comeback

Na een uur voetballen kreeg Mechelen opnieuw hoop. De ingevallen Van Cleemput bracht een strakke voorzet laag in de zestien, waar uitgerekend Hairemans de bal in de verste hoek trapte. Antwerp ging meteen op zoek naar een counter, maar eindstation Lamkel Zé kon Coucke niet verschalken.

Het wedstrijdbeeld was duidelijk gekeerd en Mechelen rook bloed. Via een paar knappe combinaties speelden de jongens van Vrancken zich enkele keren door de Antwerpse defensie, maar de laatste pass ontbrak telkens. Storm speelde een strakke bal de zestien in, maar Togui raakte de bal met een hakje slecht. Wat later probeerde ook Kaya nog eens met een voorzet, maar De Laet werkte weg.

Seck doet boeken toe

Met nog een kwartier op de klok wist Abdoulaye Seck alle resterende twijfels voor Antwerp uit. Miyoshi brengt een vrijschop de Mechelse zestien binnen, waar de potige verdediger hard tegen de netten kopt. Een laag schot van Bijker en een halve kans van Storm volstonden niet voor het tweede Mechelse doelpunt. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Coucke; Bijker, Bushiri, Peyre, Kaboré (63′ Van Cleemput); Schoofs, Kaya, Hairemans, Mrabti; Engvall (45′ Storm), De Camargo (56′ Togui).

Opstelling Royal Antwerp FC: Butez; De Laet, Seck, Batubinsika, Hongla; Haroun, Gerkens, Refaelov (75′ Verstraete); Miyoshi, Lamkel Zé (78′ De Pauw), Mbokani (63′ Nsimba).

Doelpunten: 5′ Bushiri (1-0, OG), 8′ Miyoshi (2-0), 43′ Mbokani (3-0), 67′ Hairemans (3-1), 77′ Seck (4-1)

Gele kaarten: 57′ Hongla, 62′ Bushiri, 76′ Bijker

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Laforge, Conotte, Lemaire, Boterberg