Terug 20 december 2020

OH Leuven - KV Mechelen: Eindelijk! Malinwa wint oververdiend met 1-2

Een sterk KV Mechelen pakte eindelijk drie o zo belangrijke punten. Malinwa kwam verdiend 0-2 voor na goals van Mrabti en Van Damme, had kansen te over om de wedstrijd dood te maken, maar moest toch nog de 1-2 van Henry slikken. Zo bleef het lang spannend, maar de drie punten waren uiteindelijk helemaal van geel en rood!

 

Malinwa begon met overwicht, maar de eerste kans was wel voor de thuisploeg. Henry – op het laatste moment nog uit de hoed van Marc Brys getoverd – zette Thoelen aan het werk.

KV Mechelen – met Bijker en Bateau in de basis – mocht van OHL de bal laten rondgaan tot aan de zestien. Daar zette de thuisploeg een stevige organisatie neer en geraakte geel en rood maar sporadisch door. Vranckx versierde een mooie kans, maar doelman Romo redde met de vuisten.

Mrabti met de 0-1!

OHL loerde op een snelle counter met het torinstinct van Henry. Maar het was KV Mechelen dat loon naar werken kreeg na een fraaie actie van Schoofs en Mrabti. Die laatste omspeelde doelman Romo en legde de 1-0 netjes in het mandje.

 

Van Damme met de tweede

De troepen van Brys reageerden meteen via Vlietinck: zijn afstandsknaller zoefde echter over. Aan de overzijde was het luttele minuten later weer raak. Schoofs schilderde voor, Van Damme tikte via het been van Hubert de tweede Mechelse goal binnen.

OHL moest nu komen en was dicht bij de aansluitingstreffer. Maertens rende na een Mechelse corner het hele veld af en vond Henry. De helderkijkende Thoelen liet zich niet verschalken.

Geen 0-3, wel 1-2

Malinwa ging op haar elan door en had al snel de partij helemaal dood kunnen maken. Mrabti, Walsh en Van Damme konden in de eerste tien minuten van de tweede helft de netten niet doen trillen. De ingevallen Engvall scoorde dan weer vanuit buitenspel.

En zoals zo vaak dit seizoen bleek de tegenstander even later een pak efficiënter. Uit het niets prikte Henry de 1-2 binnen.

Spanning troef

Ook al hadden we het graag anders gezien: de spanning was helemaal terug in de partij. Storm en Bateau gingen voor de kooi van Romo hun kans, maar de Leuvense goalie hield zijn team in de wedstrijd. 

De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten, maar KV Mechelen hield de linies goed gesloten. Henry kopte gevaarlijk over, daartegenover stond ook een schot van Shved – net naast – aan de andere zijde.

Malinwa bleef verstandig voetballen en kende dit keer geen pech: het pakte drie oververdiende punten mee naar Mechelen.

 

 

Wedstrijddigest:

OH Leuven: Romo, Jemelka, Ngawa (55’ Mousa), Hubert (63’ Malinov), Mercier, Vlietinck, Sowah, De Norre, Raemaekers, Henry, Maertens (81’ Myny)

KV Mechelen: Thoelen, Bijker, Bateau, Peyre, Walsh, Vranckx (46’ Engvall), Schoofs, Van Damme, Storm (66’ De Camargo), Hairemans, Mrabti (79’ Shved)

Doelpunten: 27’ Mrabti (0-1), 30’ Van Damme (0-2), 61’ Henry (1-2)

Gele kaarten: 6’ Vranckx, 43’ Vlietinck, 55’ De Norre, 83’ Hairemans, 92’ Walsh, 93’ Henry, 93’ Engvall

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Boterberg, Becquet, Baillieul, Verboomen