Terug 20 december 2020

OH Leuven - KV Mechelen: “Belangrijke driepunter, zondag wordt cruciaal”

Malinwa pakte deze namiddag de volle buit op het veld van OH Leuven. Van Damme, Bateau en interim-coach Swinnen blikken terug op de belangrijke en deugddoende overwinning.

Van Damme: “Het groepsgesprek heeft deugd gedaan”

Van Damme: “We speelden vandaag ons spel van de afgelopen weken, met de twee doelpunten als groot verschil. Hierdoor krijg je als groep meer vertrouwen. Ik denk dat we als team een solide prestatie hebben neergezet vandaag. Gisteren hebben we een goed gesprek gehad met de hele groep. We hebben de open brief van de fans – die overigens erg respectvol was geschreven – samen overlopen en elkaar opgepept om in onszelf te blijven geloven. We zien onszelf niet als een degradatiekandidaat, maar wanneer je op de plek staat als de onze begin je automatisch rondom te kijken. Na deze overwinning moet de focus nu volledig op Moeskroen liggen. Die wedstrijd zal bepalend zijn voor de rest van de competitie. Met deze driepunter kunnen we vol vertrouwen naar zondag toewerken.”

Bateau: “Start van een nieuw hoofdstuk”

Bateau: “Het was erg lang geleden dat ik nog een keer mocht starten. Ik wachtte al lang op mijn kans en was dan ook blij toen ik het hoorde dat ik vandaag aan de aftrap zou verschijnen. Mijn hoofddoel was om het team te helpen. Op de bank of in de tribune moeten zitten, is nooit fijn als voetballer. Zeker wanneer het niet goed gaat, wil je graag je steentje bijdragen. Ik hoop dat dit het begin is van een nieuw hoofdstuk bij Malinwa.”

Swinnen: “Heel tevreden over onze prestatie”

Swinnen: “We kwamen vandaag gretig voor de dag. In de eerste helft kregen we enkele goede kansen in de omschakeling waardoor we met een mooie voorsprong konden gaan rusten. Natuurlijk is dat ook het wapen van OHL waardoor het voor ons uitkijken was. Bij de rust koos ik om Vranckx te beschermen tegen een mogelijke uitsluiting. Na de pauze kregen we het fysiek soms moeilijk, want we hadden al veel gegeven in de eerste helft. Wanneer de wedstrijden kort op elkaar volgen, is het belangrijk om volledig fitte spelers aan de aftrap te brengen. Daarom de keuze om Bateau en Bijker te laten starten. Ik ben erg tevreden met onze prestatie van vandaag.”