Terug 27 februari 2021

KV Oostende - KV Mechelen: Efficiënte thuisploeg stuurt Malinwa zonder punten terug naar Mechelen

In een vrij evenwichtige eerst helft klom de thuisploeg met een strafschop op voorsprong. Mrabti (2x) en Druijf troffen de paal, terwijl een uitgekookt Oostende in het slot de zege veilig stelde via invaller Capon.

Na het gelijkspel van vorige week tegen AA Gent kon coach Wouter Vrancken aan de kust niet rekenen op Igor De Camargo. Het nummer tien van Malinwa werd vervangen door Ferdy Druijf.

De thuisploeg nam de partij van bij de start in handen en dat resulteerde in twee magere pogingen van Thiam. Ondanks de Oostendse dreiging – die verder geen echte kansen opleverde – was de beste kans voor Malinwa. Druijf vond Mrabti voor de kooi van Hubert, maar zijn kopbal trof de staak.

Gueye benut strafschop (1-0)

Malinwa herstelde het evenwicht wat leidde tot veel middenveldspel. Plots beroerde Bateau de bal met de hand in de eigen zestien. Scheidsrechter Put leek even te twijfelen, maar kende de thuisploeg dan toch een strafschop toe. Gueye nam het geschenk met beide handen aan en zette de kustploeg op voorsprong.

Malinwa leek niet aangeslagen en reageerde opnieuw via Mrabti. De Zweed koos de korte hoek, maar trof opnieuw de paal. Pech voor Malinwa. Dat wel kon rekenen op een attente Thoelen om afstandspogingen van onder meer Theate onschadelijk te maken.

Schoofs laat gelijkmaker liggen

De beste kans na de koffie kwam van een Mechelse voet. Bijker haalde na een mooie aanval de achterlijn en vond de vrijstaande Schoofs. Die leek de bal tegen de touwen te prikken, maar zag zijn poging in corner verdwijnen. Wat een kans voor Malinwa!

Pegel Druijf tegen de paal

Malinwa groeide in de partij en trok de tweede helft duidelijk naar zich toe. Druijf kreeg ruimte, rook zijn kans en pegelde het leer vanop ruim twintig meter opnieuw tegen de paal. Het ongeloof in de Mechelse rangen was groot.

Het momentum leek voorbij voor Malinwa. De kustploeg vond haar tweede adem en herstelde opnieuw het evenwicht. Invaller Kvasina kwam alleen voor Thoelen, maar de KV-goalie hield zijn ploeg in de wedstrijd. Coach Blessin gooide nog drie frisse krachten tussen de lijnen en dat loonde vrijwel meteen: Capon omspeelde Thoelen en besliste de wedstrijd. (2-0)

Een efficiënte thuisploeg en de paal hielden Malinwa vanavond van puntengewin. Geelrood leed zo haar tweede nederlaag van 2021, terwijl de kustjongens met deze driepunter kunnen blijven geloven in PO1.

Wedstrijddigest

KV Oostende: Hubert, Hendry, Theate, D’Arpino (84’Skulason), Gueye (84′ Capon), Hjulsager, Thiam (67′ Kvasina), Bataille, D’Haese (84′ Marquet), Tanghe, Batzner (71′ Vandendriessche)

KV Mechelen: Thoelen, Bijker (78′ Kaya), Bateau (84′ Defour), Walsh, Hairemans (83′ Vranckx), Druijf, Storm (55′ Shved), Schoofs, Mrabti, Peyre, Vanlerberghe

Doelpunten: 27′ Gueye (1-0), 87′ Capon (2-0)

Gele kaarten: 15′ D’Arpino, 17′ Hairemans, 26′ Bateau, 28′ Tanghe, 88′ Vanlerberghe

Scheidsrechter: Bert Put