Terug 19 mei 2021

KV Oostende - KV Mechelen: Malinwa knokt zich naar 2-2 gelijkspel aan de kust

Malinwa moest in de eerste helft de wet van sterkste ondergaan op het veld van KV Oostende. Sakala bracht de thuisploeg op een dubbele voorsprong. De reactie van Malinwa kwam er pas na de pauze. Druijf en Bateau brachten de bezoekers opnieuw in de partij. Toen Vranckx vroegtijdig moest gaan douchen van Verboomen, stelde Malinwa alles in het werk om het punt veilig te stellen. Met succes, want Thoelen moest zich niet meer tonen en zo legde Malinwa toch weer de druk bij AA Gent.

Coach Wouter Vrancken moest noodgedwongen sleutelen aan zijn basiself. Bateau kwam in de plek van de geschorste Peyre, terwijl Shved de gekwetste Storm moest doen vergeten. Beide ploegen gingen er meteen vol tegenaan en dat leverde de thuisploeg al na vijf minuten een 1-0 voorsprong op. Sakala nam vanuit een scherpe hoek Thoelen te grazen. Dat het geen strandwandeling zou worden voor geelrood, werd meteen duidelijk.

Sakala brengt gretig KVO op dubbele voorsprong (2-0)

De storm aan de kust ging duidelijk niet liggen na de vroege voorsprong. Sakala, bezig aan zijn laatste thuiswedstrijd voor KVO, gaf Thoelen in minuut twintig voor de tweede keer het nakijken na een prima voorzet van Ndicka. (2-0)

De bedrijvige Sakala was een echte gesel voor de KVM-defensie. Iets voor het halfuur leek hij op weg naar een hattrick, maar koos voor de vrijstaande Hjulsager die zijn poging in extremis zag gered door een attente Thoelen. Malinwa moest duidelijk de wet van de sterkste ondergaan, want tot echt doelgevaar was het wachten tot de blessuretijd van de eerste helft. Een vrijstaande Shved knalde de aansluitingstreffer op de paal. Pech voor Malinwa.

Druijf brengt Malinwa terug in de match (2-1)

De bal rolde nog geen twee minuten na de pauze of Malinwa zat al terug in de match. Bataille verkeek zich op een voorzet van Walsh en Druijf was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te prikken. (2-1) De thuisploeg reageerde met een kopbal van Theate. Gelukkig voor de bezoekers kreeg Thoelen de hulp van de staak.

Bateau kopt Malinwa weer op gelijke hoogte (2-2)

De aansluitingstreffer gaf de bezoekers duidelijk vertrouwen. De thuisploeg had moeite om de pressing te blijven houden en geelrood profiteerde van de vrije ruimtes. Na een fout op Shved schilderde Schoofs de bal prima op het hoofd van Bateau die Hubert voor de tweede keer het nakijken gaf. (2-2)

Rood voor Vranckx

Coach Wouter Vrancken leek met de inbreng van De Camargo vol voor de overwinning te willen gaan, maar de goede intenties van de coach werden al snel gefnuikt door een tweede geel karton voor Vranckx. De jonge middenvelder had zich zijn afscheid ongetwijfeld anders voorgesteld.

Ondanks de rode kaart hield Malinwa vrij eenvoudig stand en pakte zo een belangrijk punt op het veld van KV Oostende. Het woord is terug aan AA Gent…

Wedstrijddigest

KV Oostende: Hubert, Theate, D’Arpino (80′ Batzner), Sakala (90′ Thiam), Boonen, Jâkel, Hjulsager (67′ Kvasina), Ndicka (90′ Marquet), Bataille, Vandendriessche, D’Haese

KV Mechelen: Thoelen, Bijker, Bateau, Walsh, Hairemans (76′ De Camargo), Druijf, Schoofs, Mrabti (88′ Kaboré), Vanlerberghe, Shved (88′ Kaya), Vranckx

Doelpunten: 5′ Sakala (1-0), 20′ Sakala (2-0), 47′ Druijf (2-1), 63′ Bateau (2-2)

Gele kaarten: 40′ Vranckx, 43′ Jâkel, 51′ Hubert, 69′ Vandendriessche, 81′ Vranckx

Rode kaarten: 81′ Vranckx

Scheidsrechter: Nathan Verboomen