Terug 19 mei 2021

KV Oostende - KV Mechelen: “Nog één finale, we zullen klaar zijn”

Rob Schoofs, Sheldon Bateau en Wouter Vrancken aan het woord na het 2-2 gelijkspel op het veld van KV Oostende.

Rob Schoofs: “Een erg belangrijk punt”

Schoofs: “In de eerste helft hadden we het erg lastig. De thuisploeg zorgde voor een stevige pressing en dat maakte dat we moeilijk in ons spel kwamen. Hun manier van spelen was niet nieuw voor ons, maar het blijft een lastig gegeven om te voetballen wanneer je telkens onder druk komt te staan. Na de pauze ging het beter en gelukkig konden we hier nog een punt pakken. We hebben onze mentale weerbaarheid getoond en een punt gepakt dat enorm belangrijk was met het oog op zaterdag. Het feit dat we vandaag ook een moeilijke situatie konden omkeren, geeft ons vertrouwen met het oog op de finale tegen AA Gent. We zullen klaar zijn.”

Sheldon Bateau: “Ik droomde dat ik zou scoren”

Bateau: “Het voelt geweldig om belangrijk te kunnen zijn voor het team. Ik was blij met mijn kans en dat ik dan ook nog kon scoren, maakte het compleet. Weet je, ik droomde de voorbije nacht dat ik vanavond zou scoren. (lacht) Gelukkig kwam mijn droom ook uit.”

Wouter Vrancken: “We zullen er zaterdag staan”

Vrancken: “Het was duidelijk dat de eerste helft volledig voor de thuisploeg was. Toch lagen er ruimtes die we niet hebben benut. We hebben dat onder de rust duidelijk gemaakt en meteen na de pauze zag je het geloof terugkeren. Wanneer we dan snel de aansluitingstreffer konden prikken, gaf dat nog meer vertrouwen. Jammer dat we net na de inbreng van De Camargo met tien verder moesten. Nadien was het vooral zaak om het punt veilig te stellen en dat hebben we gedaan. Toen de jongens in de kleedkamer kwamen, werd er meteen gesproken over de focus op de match van zaterdag tegen Gent. Je voelt het aan het hele team: we gaan nog één keer vlammen zaterdag. We zullen klaar zijn.”