Terug 27 februari 2021

KV Oostende - KV Mechelen: “Efficiëntie vormde het verschil vanavond”

Yannick Thoelen, Jordi Vanlerberghe en Wouter Vrancken aan het woord na KVO-KVM.

Yannick Thoelen: “Het pikt vanavond”

Thoelen: “We wisten dat Oostende een sterke ploeg is met een speciale speelstijl. Toch hadden we vandaag voldoende mogelijkheden om hen pijn te doen, maar we lieten de kansen liggen. Op het einde spelen wij dan alles of niks en doen zij de wedstrijd dood. Een verliesmatch was lang geleden, dus pikt het wel vanavond.”

Jordi Vanlerberghe: “Als we de gelijkmaker hadden geprikt na de pauze, gingen we op en over KVO”

Vanlerberghe: “Ik baal enorm. Deze wedstrijd hadden we echt niet moeten verliezen. Met de kansen die we in de tweede helft hadden, moesten we op en over de thuisploeg zijn gegaan. Helaas lieten we het liggen en dat doet pijn. We doen vandaag een slechte zaak in het klassement, al blijven we allemaal kort op elkaar staan. Ik denk dat we nog drie matchen van de vijf moeten winnen om in PO2 te geraken.”

Wouter Vrancken: “Trots op onze manier van spelen”

Vrancken: “Jammer dat de efficiëntie ontbrak vanavond. We kenden een moeilijk begin van de partij en herstelden na twintig minuten het evenwicht. Op dat moment kregen we een ongelukkige strafschop tegen. In de tweede helft waren we dominant met enkele goeie kansen, maar lieten we het na om te scoren. Ondanks het verlies ben ik wel erg trots op de manier waarop we hier zijn komen voetballen. Voor mij één van de moeilijkste verplaatsingen van het seizoen.”