Terug 10 april 2021

KV Mechelen - Zulte Waregem: Malinwa pakt drie punten na doelpuntenkermis

KV Mechelen weet weer wat winnen is na een doelpuntrijke partij tegen Zulte Waregem. Storm zette Malinwa na een halfuur op rozen met een dubbele voorsprong. Na de rust maakte Bruno de aansluitingstreffer, waarna Druijf een sterke prestatie beloonde met een heerlijke stiftbal. Ook De Camargo kon zijn goaltje nog meepikken, na een tweede aansluitingstreffer van Bruno. Eindstand: 4-2.

De strijd om Play-Off 2 was verre van gestreden. Met nog twee speeldagen op het programma was Malinwa nog steeds in de running voor een (laatste) kans op Europees voetbal. Daarvoor moest het eerst voorbij Zulte Waregem, de nummer acht in de stand. een overwinning zou bovendien deugd doen, want KV kon de voorbije 5 matchen niet meer winnen.

Mechelen dreigt eerst

Wouter Vrancken wist wat er op het spel stond en stuurde zijn troepen meteen naar voren. Dat leverde balbezit op, maar nog niet meteen grote kansen. Het duurde zo’n tien minuten voor Malinwa als eerste écht kon dreigen. Storm kreeg de bal op links, kapte naar binnen en zocht de verste hoek. Helaas, zijn schot verdween een halve meter naast.

KV Mechelen speelde in het openingskwartier enkele prima kansen bijeen en kwam zelfs dicht bij de openingstreffer. Een voorzet op maat van Defour belandde voor de voeten van Storm, die van dichtbij Bostyn onder vuur nam. De keeper van Zulte maakte zich breed en verhinderde de vroege goal. Wat later haalde hij ook een uitstekend afstandsschot van Schoofs uit de winkelhaak. Telkens net niet voor Malinwa.

Storm scoort dubbel

Op het halfuur werd de Mechelse druk eindelijk beloond. Nikola Storm – veruit de gevaarlijkste man op het plein – trapte eerst nog in de handen van Bostyn. Een minuut later was het wel prijs voor de kwikke vleugelspits. Mrabti haalde de achterlijn en legde terug, Storm werkte beheerst af en gaf Malinwa de voorsprong die het verdiende.

Amper een paar minuten verdubbelde diezelfde Storm de score na een uitstekende Mechelse aanval. Schoofs wipte de bal over de verdediging van Zulte Waregem. Storm schatte de pass goed in en kwam oog in oog met Bostyn, die kansloos werd verschalkt. Kort daarna kwam Storm nog in de buurt van een vroege hattrick, maar zijn schotje ging voorlangs.

KV Mechelen ging ook na de rust op hetzelfde elan verder. Storm vond het hoofd van Mrabti met een voorzet op maat. De Zweed stond moederziel alleen aan de tweede paal, maar kopte recht op Bostyn. Uiteindelijk werd hij afgevlagd voor buitenspel, maar Zulte was meteen gewaarschuwd. Hairemans probeerde later nog vanop afstand, maar zijn schot kwam te centraal.

Druijf bekroont sterke prestatie

Na een uur voetballen was de Mechelse druk wat gaan liggen. Zulte Waregem zag dan ook kansen om de aansluitingstreffer te maken. Deschacht en Bruno waagden elk hun kans, maar de Mechelse verdediging hield stand. Een derde kans van Essevee was er te veel aan: een kopbal van Seck belandde voor de voeten van Bruno, die simpel binnentikte: 2-1.

KV Mechelen was niet onder de indruk van de aansluitingstreffer en ging opnieuw op zoek naar de dubbele voorsprong. Een lange bal uit de Mechelse defensie werd ongelukkig doorgekopt door De Bock, waardoor Druijf alleen op de kooi van de bezoekers af kon stormen. De Nederlandse spits bleef ijzig kalm en liet Bostyn geen enkele kans met een heerlijke stiftbal. De applausvervanging kort erna was meer dan verdiend.

Malinwa bleef niet bij de pakken zitten en wilde ook de 4-1 zo snel mogelijk maken. Schoofs loodste met een eenvoudige pass De Camargo door de defensie, maar die besloot op Bostyn. Wanneer Schoofs later zelf de kans kreeg om het af te werken, liet hij die ook liggen. Hier zat telkens duidelijk meer in voor Mechelen.

Doelpuntenfeest

Met nog een kwartier op de klok verbaasde Bruno plots vriend en vijand door Thoelen vanuit een zeer scherpe hoek te verschalken. Zo leken het nog 15 erg spannende minuten te worden. Maar net als bij de eerste aansluitingstreffer, wiste Malinwa de tweede ook meteen uit. Een knappe combinatie tussen Storm en Schoofs belandde bij De Camargo, die Bostyn kansloos liet.

Vlak voor tijd hing zelfs de 5-2 nog in de lucht. Invallers Shved en Kaya combineerden eenvoudig door de defensie, maar die eerste stuitte op Bostyn. Niet veel later probeerde Kaboré de alleenstaande De Camargo te vinden, maar zijn voorzet kwam een metertje te ver. Diezelfde Kaboré veroorzaakte nét voor tijd nog een ongelukkige strafschop, maar Bruno kegelde ruim een meter over.

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Thoelen; Bijker, Vanlerberghe, Peyre, Walsh (90′ Shved); Schoofs, Defour (83′ Kaya), Hairemans; Mrabti (68′ Vranckx), Storm (90′ Kaboré), Druijf (68′ De Camargo).

Opstelling SV Zulte Waregem: Bostyn; Deschacht, Pletinckx (73′ Armenakas), De Bock, Humphreys; Kainourgios (38′ Chory), Govea, Seck; Vossen, Dompé, Bruno.

Doelpunten: 29′ Storm (1-0), 32′ Storm (2-0), 64′ Bruno (2-1), 66′ Druijf (3-1), 78′ Bruno (3-2), 80′ De Camargo (4-2)

Gele kaarten: 44′ Druijf , 71′ Bijker, 90′ Kaboré

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Put, Walschap, Meers, De Cuyper