Terug 26 september 2020

KV Mechelen - STVV: Vranckx schiet KVM naar 3 punten (2-0)

Zestig minuten naarstig zoeken leverde Malinwa twee oververdiende doelpunten én vooral drie deugddoende punten op. Aster Vranckx deed de netten in drie dolle minuten trillen en al wat geel en rood was – netjes coronaproof – juichen.

 

De drie punten waren een absolute must voor Malinwa en de thuisploeg zette meteen de toon. Mrabti knalde een vlotte aanval via Kaboré pal op doelman Steppe.

Aan de overzijde profiteerde Durkin bijna toen Coucke het natte leer niet in één keer kon klemmen. Het schot van de Kanarie ging in het zijnet. KVM liet STVV echter niet begaan. Met enkele flukse aanvallen had het nog binnen het openingskwartier moeten scoren. Van Damme keilde van dichtbij hard over en Kaboré vond de lat.

 

 

Bijna Mrabti-Engvall weer

De partij werd vervolgens steviger, de kansen minder groot. Niet dat Malinwa plots schrik moest krijgen van de bezoekers: geel en rood leek de wedstrijd onder controle te hebben. Maar dat belangrijke doelpunt, dat viel maar niet.

De beste mogelijkheid was er voor Engvall na een toverhakje van Mrabti: de Zweed besloot vanuit een scherpe hoek op de STVV-goalie en zo bleef het nul-nul bij de koffiepauze. Daar kon een gekraakt afstandsschot van Vranckx niets aan veranderen.

 

 

KVM drukt, Vranckx scoort twee maal!

KVM moest dus op doelpuntenjacht en kwam met de nodige furie uit de kleedkamer. De Camargo schoot in de draai naast, een voorzet van Mrabti strandde tegen een Truiense teen en een gekraakt schot van De Camargo eindigde in de handen van Steppe. Mrabti krulde een vrijetrap dan weer naast de kruising.

60 minuten ver werd de naarstige zoektocht eindelijk beloond. Vanlerberghe trok zich op gang en speelde knap Mrabti op links vrij, de Zweed schotelde de vrijstaande en helderkijkende Vranckx de verdiende openingsgoal voor. Even mannetje afhouden en binnenknallen: de bijna 5.200 supporters krioelden van plezier.

En drie dolle minuten later was het opnieuw raak. Mrabti zorgde voor de opening, Vranckx tikte zijn tweede van de avond binnen.

 

 

Eindelijk drie punten!

STVV begon na de 2-0 het leer op te eisen – het moest nu wel – en dat leverde pas in de slotminuten doelgevaar op. Coucke stond pal op een stevige kopbal van Suzuki.

Nee, tegen deze Truienaars mocht en kon KV Mechelen geen puntenverlies lijden. Gejuich op de tribunes, gebalde vuisten op het veld, want de drie broodnodige punten waren weldegelijk binnen na een overtuigende zege.

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Coucke, Kaboré, Peyre, Vanlerberghe, Bijker, Van Damme, Schoofs, Mrabti (71’ Storm), Engvall (77’ Hairemans), Vranckx, De Camargo (87’ Togui)

STVV: Steppe, Colombatto, Sankhon, Suzuki, Lee (81’ Balongo), Cacace, Colidio (66’ Filippov), Mmaee, Konaté, Durkin (84’ Asamoah), Buata

Gele kaarten: 12’ Colidio, 23’ Van Damme, 23’ Lee, 43’ Suzuki, 45’ Durkin, 65’ Konaté, 68’ Vranckx, 73’ Sankhon, 90’ Peyre

Rode kaarten:

Doelpunten: 60’ Vranckx (1-0), 63’ Vranckx (2-0)

Scheidsrechters: Nathan Verboomen (REF), Mathias Hillaert (AR1), Nick Senecaut (AR2), Frederik Geldhof (4OFF), Lawrence Visser (VAR1), Rien Vanyzere (AVAR1), Mario Vanlommel (RO1)

Toeschouwers: 5.185