Terug 26 september 2020

KV Mechelen - STVV: “Beloning voor het harde werk”

Niets dan gelukkige gezichten na afloop van de 2-0 zege in eigen huis tegen STVV. Voor u aan het woord: Wouter Vrancken, Thibault Peyre, Rob Schoofs en matchwinnaar Aster Vranckx.

Wouter Vrancken: “Dominantie, efficiëntie en drie punten”

Vrancken: “Vandaag telde maar één ding: de drie punten thuis houden. Wanneer je het dan kan doen op een dominante manier, doet dat extra veel deugd. We hebben onze momenten genomen, al kon de score hoger liggen mits een betere efficiëntie. We hebben het de voorbije weken al vaak gezegd: efficiëntie is cruciaal in voetbal. Ook het feit dat we de nul konden houden, geeft vertrouwen aan de defensie en onze doelman. Ik denk dat we één gevaarlijke kopbalkans tegen hebben gekregen. Voor het overige zat het goed dicht. Vanavond werden we eindelijk beloond voor het harde werk van de voorbije weken.”

Thibault Peyre: “Eindelijk de drie punten”

Peyre: “Het was belangrijk dat we vanavond konden winnen na de tegenvallende resultaten van de voorbije weken. Als verdediger is het dan fijn om zelf de nul te houden. Dat geeft vertrouwen. We hadden dan ook honger naar een overwinning en deze te kunnen delen met de fans. Achterin loopt het vlot tussen Jordi en mezelf. Hier kunnen we mee verder.”

Aster Vranckx: “Twee doelpunten voor het team”

Vranckx: “Het doet deugd dat ik mijn ploeg vanavond heb kunnen helpen. Twee weken geleden liep het mis, maar de twee treffers vanavond maken veel goed. Ik probeer zo vaak mogelijk mee in de box te verschijnen en vanavond leverde dat twee doelpunten op. In de eerste helft had ik het moeilijk en speelde ik niet mijn beste wedstrijd van het seizoen. Al maken die twee doelpunten veel goed. Door de schorsing van Van Damme zal de coach wat moeten bijsturen op het middenveld. Of ik hierdoor van positie moet veranderen? Geen idee. Op zich maakt het mij niet uit. Ik speel waar de coach het wil.”

Rob Schoofs: “Groeien naar een hoger niveau”

Schoofs: “We moesten vanavond echt de drie punten thuis houden. De manier waarop was bijzaak. We kwamen goed voor de dag en behaalden een terechte overwinning. Je voelt dat jongens als Engvall en Mrabti individueel stappen zetten en daardoor groeit de ploeg ook mee naar een hoger niveau. Mrabti heeft zich erg snel aangepast en je ziet dat deze jongen goed kan voetballen. En als je dan nog Aster ziet spelen… Die jongen is 17 jaar. Chapeau hoe hij op zo’n jonge leeftijd met de situatie van twee weken geleden is omgegaan en er vanavond twee tegen de touwen schiet.”