Terug 20 januari 2021

KV Mechelen - Standard: “We moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken”

KV Mechelen heeft zijn meerdere moeten erkennen in Standard. Mechelen begon sterk aan de wedstrijd, maar na het eerste tegendoelpunt ging het van kwaad naar erger. Coach en spelers reageren teleurgesteld, maar relativeren de afstraffing ook. “Het is nu belangrijk om terug fris en fit aan de aftrap te komen”, zegt Wouter Vrancken.

Het was een frustrerende avond voor Thibaut Peyre. De Mechelse verdediging maakte bij momenten geen schijn van kans tegen de Luikse druk. “Het was een verschrikkelijke wedstrijd, dat moeten we toegeven. Het zou ook te makkelijk zijn om het een collectieve off-day te noemen. Maar zulke wedstrijden zijn er ook. Het lukt niet altijd en we moeten ons schema wedstrijd per wedstrijd bekijken.”

Steven Defour: “Hoop dat we zaterdag opnieuw kunnen presteren”

Ook Steven Defour kijkt gefrustreerd terug op de prestatie van zijn team. Hij viel pas in toen de 0-4 op het bord stond. “Op dat moment weet je dat het nog heel moeilijk wordt om terug te komen. Je kan alleen je best doen en zorgen dat er nog stabiliteit komt in de ploeg. Maar we waren absoluut niet scherp en fris vandaag, de spelers liepen verloren.”

 Volgens Defour valt de wanprestatie enigszins te verklaren door het drukke speelschema, al mag dat geen excuus zijn voor het verlies. “De laatste wedstrijden gaven we verdedigend zeer weinig weg, nu krijgen we drie goals binnen op amper tien minuten tijd. Ik hoop dat we nu weer met beide voeten op de grond staan en zaterdag opnieuw kunnen presteren.”

Wouter Vrancken: “opnieuw individuele fouten en die moet je vermijden”

Coach Wouter Vrancken was tevreden met het wedstrijdbegin, maar zag na de eerste tegengoal alles in elkaar zakken. “We speelden tegen een goede ploeg, dus je kan niet verwachten dat je kans op kans maakt, maar toch speelden we dat eerste halfuur goed. Dat eerste doelpunt valt dan uit een lichte fout en een dekkingsfout uit vrije trap. Dat is natuurlijk jammer, dat zijn individuele fouten en die moet je vermijden. Maar na het doelpunt werd het een non-match.”

Vrancken verklaart de wanprestatie door een groot gebrek aan scherpte bij de spelers. “Ik had de indruk dat we overal te laat kwamen en alertheid misten. Oké, de tweede goal valt ook een individuele fout, maar toen gingen de koppen wel naar beneden. De derde en vierde geef je ook te makkelijk weg, en dat ik heel spijtig. Het is belangrijk om nu fris en fit aan de aftrap te komen.”