Terug 16 mei 2021

KV Mechelen - Standard: “Dubbel gevoel”

Rob Schoofs, Ferdy Druijf en Wouter Vrancken aan het woord na de nieuwe overwinning tegen Standard de Liège.

Rob Schoofs: “Hier valt veel uit te leren”

Schoofs: “Met deze overwinning blijven we mooi op de eerste plaats staan, maar de prijzen worden pas volgend weekend uitgedeeld. Er wacht ons nog een pittige week met twee moeilijke wedstrijden. We vertrekken naar Oostende om te winnen, maar waarschijnlijk valt de beslissing pas tegen AA Gent. Ik ben tevreden met de drie punten en het voetbal dat we bij momenten hebben laten zien. Langs de andere kant valt er veel te leren uit de wedstrijd van vandaag. Zo kwamen we elke keren onnodig in de problemen en liet Standard vandaag enkele mogelijkheden onbenut die tegen Oostende en Gent wel mogelijks worden afgestraft. Toch blijven we ook na vandaag de goede flow vasthouden en willen we met fris en aanvallend voetbal blijven strijden om de eerste plaats. De wedstrijden volgen elkaar nu snel op, maar wanneer je wint, voel je dat minder (lacht).”

Ferdy Druijf: “Fijn om ook op deze manier belangrijk te zijn”

Druijf: “Het is fijn om opnieuw belangrijk te kunnen zijn voor het team. Als spits scoor je uiteraard graag doelpunten, maar ook op deze manier voel ik me nuttig. Het doel is om de poule te winnen. Of ik er volgend seizoen dan mee kan van genieten, zal de toekomst uitwijzen. Er lopen gesprekken, ik voel me hier goed, maar wil me nu vooral focussen op de komende twee partijen.”.

Wouter Vrancken: “Dubbel gevoel”

Vrancken: “Ik zit hier met een dubbel gevoel. Langs de ene kant ben ik erg blij met de drie punten en het voetbal dat we bij momenten op de mat hebben gebracht. Zeker het eerste halfuur was erg sterk en leek er geen vuiltje aan de lucht. Nadien lieten we Standard in de wedstrijd komen en gaven we ze enkele mogelijkheden waar het geluk aan onze kant was. Hier moeten we lessen uit trekken naar de komende twee wedstrijden.”