Terug 10 januari 2021

KV Mechelen - R. Antwerp FC: Dominant Malinwa wint overtuigend

Game, set en match! KV Mechelen zet zijn sterke reeks voort met een droge 3-0 tegen Royal Antwerp FC. Na een evenwichtige openingsfase nam Malinwa de wedstrijd vast en liet ze niet meer los. Doelpunten vielen pas in de tweede helft: Schoofs opende de score, uitgerekend Geoffry ‘Deurne Noord’ Hairemans zette een dubbele kers op de taart.

Na de overwinningen tegen OHL en Moeskroen kwam de vierde uit de stand, Antwerp langs.  Bij winst zou Mechelen een kloof van zes punten met Moeskroen slaan, de laatste in de stand. Wouter Vrancken coachte weer langs de lijn na zijn eindejaar in quarantaine.

Beide ploegen begonnen met een serieus tempo aan de partij, al waren het de bezoekers die als eerste tot kansen kwamen:  Myoshi dook de zestien in, maar Walsh zat er net op tijd tussen. Ook het afstandsschot van de Japanner niet veel later zorgde voor weinig problemen. Antwerp probeerde Mechelen op de eigen helft te drukken, al wist de thuisploeg het hoofd koel te houden. In het eerste kwartier versierden ze drie hoekschoppen, maar tot een echt grote kans kwam het niet.

Malinwa wist de bal steeds beter in de ploeg te houden, maar toch was het Antwerp dat opnieuw voor dreiging zorgde. Een schot van Refaelov werd vakkundig afgeblokt door Van Damme. Niet veel later kreeg de Israëliër opnieuw een grote kans. Deze keer via een voorzet, maar koppen bleek niet zijn specialiteit.  

Bijna was het aan de andere kant van het veld wel raak. Halverwege de eerste helft dook Schoofs goed op in de zestien, maar hij raakte de bal niet zuiver en liet zo de 1-0 liggen. Niet veel later kreeg Rob opnieuw een kans. Hij werd goed diep gestuurd, zag Beiranvand ver uit zijn doel, maar kon niet profiteren.

Hairemans net niet

Na een halfuur op de klok versierde Hairemans plots een reuzekans. Na een kort genomen hoekschop kon hij vrij uithalen vanop de rand van de zestien. Zijn schot vloog net naast. Malinwa bleef aandringen en voetbalde de ene na de andere kans bij elkaar. Antwerp kwam dan toch eens piepen: een afstandsschot van De Sart belandde op Peyre. De bezoekers claimden hands, maar de VAR gaf geen gehoor. 

Na balverlies van de thuisploeg kon Antwerp snel counteren. Uiteindelijk was het opnieuw Myoshi die uithaalde maar zijn schot waaide ruim over het doel van Thoelen. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een vrije trap voor Mechelen, maar ook deze leverde niets op. Het bleef 0-0 aan de rust.

Malinwa stormt verder

Ook in de tweede helft ging Malinwa verder op zijn elan. Schoofs bediende snel Engvall, die profiteerde van veel ruimte in de Antwerpse defensie, maar zijn pass op de meegelopen Storm was net niet goed genoeg. Opnieuw liet Mechelen een goede mogelijkheid liggen. 

Antwerp had het moeilijk en kon enkel prikken via een vrije trap, Thoelen bokste alert weg. Aan de andere kant was het bijna raak: Walsh kopte slim door op een voorzet en bracht Hairemans in stelling. Die miste efficiëntie en schoot van dichtbij op Beiranvand. 

Schoofs opent de score

Uiteindelijk viel dan toch de verlossing. Vlak voor het uur pikte Schoofs de bal goed mee en werkte beheerst af met rechts: Malinwa verdiend op voorsprong. De Mechelse motor leek helemaal op gang gekomen, dit keer was het Hairemans die raak trof. Hij zette een vloeiende aanval op gang en wist het zelf af te maken. Na Schoofs pikte dus ook sterkhouder Hairemans zijn doelpunt mee. 

En daar is de 3-0

Hairemans was nog niet klaar met Antwerp. Op aangeven van Schoofs, die een dijk van een wedstrijd speelde, klopte Hairemans Beiranvand met zijn tweede. Mechelen zat op rozen! Kort daarna had ook Schoofs duidelijk nog zin in een tweede doelpunt. Na enkele overstapjes volgde een plaatsbal die maar net naast ging. 

De match was sinds de derde goal gespeeld. Meer dan steriel aandringen en wat wissels toverden de bezoekers niet op het veld en zo zet KVM met drie zeges op een rij een mooie en deugddoende reeks neer.

 

Wedstrijddigest:

Opstelling KV Mechelen: Thoelen; Bijker, Bateau, Peyre, Walsh; Van Damme (87′ Wernersson), Schoofs, Hairemans (79′ Vranckx); Storm (79′ De Camargo), Engvall (79′ Kaya), Mrabti (72′ Shved).

Opstelling Royal Antwerp FC: Beiranvand; De Laet, Seck, Batubinsika (82′ Gélin); Buta, De Sart (82′ Boya), Haroun, Lukaku (64′ Juklerod); Gerkens, Miyoshi (64′ Benavente), Refaelov.

Doelpunten: 59′ Schoofs, 62′ Hairemans, 67′ Hairemans

Gele kaarten: 42’ Batubinsika, 45’ Buta, 62′ Engvall

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Lambrechts, De Weirdt, Vanyzere, Dierick