Terug 10 januari 2021

KV Mechelen - R. Antwerp FC: “Voeten op de grond houden en deze reeks vasthouden”

Na een ijzersterke prestatie tegen Royal Antwerp blikken spelers en coach Vrancken tevreden terug. Een wedstrijd met hetzelfde spel, maar meer efficiëntie voor doel, luidt de conclusie. “We moeten de voeten op de grond houden en deze reeks proberen vast te houden”, besluit Wouter Vrancken.

Vooral voor Geoffry Hairemans was het een bijzondere namiddag. Hij scoorde twee keer tegen zijn ex-ploeg en was van goudwaarde voor Mechelen. “Het is altijd fijn om ex-vrienden en collega’s terug te zien. Misschien speel ik wel beter tegen hen omdat ik meer relaxed ben, wie weet (lacht)“.

Volgens Hairemans was er geen betere manier om het nieuwe jaar te beginnen. “Het was belangrijk om met drie punten te starten, zeker als je ziet hoe dicht iedereen in het klassement op elkaar staat. We proberen al een beetje naar boven te kijken, maar als je naar boven kijkt dan moet je ook blijven winnen, van iedereen.”

Rob Schoofs: “Deze keer belonen we onszelf”

Aanvoerder Rob Schoofs – die ook één keer raak trof – zag geen uitzonderlijke partij. Vandaag was er vooral een verschil in efficiëntie. “We hebben al vaker zo’n helften en wedstrijden gespeeld, maar het verschil is dat we nu scoren. Vorige wedstrijden was het telkens net niet, maar nu hebben we eindelijk de wedstrijd kunnen afmaken door op de juiste momenten te scoren.”

“We spelen regelmatig zo goed, maar deze keer belonen we onszelf ook door te scoren”, gaat Schoofs verder. “Zoals wij spelen, moeten we dat sneller doen. Defensief stonden we ook héél goed en weinig kansen weggegeven. Als je dat kan vasthouden en aan de overzijde met vertrouwen naar doel kan trappen, win je wedstrijden.”

Wouter Vrancken: “Ik ben een fiere trainer”

Coach Wouter Vrancken blikt euforisch terug op de wedstrijd: “Ik ben een fiere trainer vandaag. De eerste helft namen we de wedstrijd meteen in handen. De tweede helft kregen we nog meer kansen, meer lopende mensen en spelers die elkaar vonden. Ook de doelpunten zijn dan gekomen, de jongens hebben vandaag zichzelf beloond.”

Ook Vrancken ziet een klein maar cruciaal verschil ten opzichte van de vorige matchen. “Het spel is altijd oké geweest, maar je moet jezelf kunnen belonen en de ballen binnentrappen. We hebben weinig weggegeven en veel vooraan klaargespeeld. Daar kunnen we tevreden over zijn.”

Vrancken kijkt positief naar de toekomst, maar weet dat Malinwa nu niet op zijn lauweren mag rusten. “We moeten de voeten op de grond houden en deze reeks proberen vast te houden. Ik heb heel het seizoen nog niets te klagen over inzet, en werkethiek. Maar wat ons ontbrak was efficiëntie in de boxen, dat was vandaag veel beter. Als je individuele fouten eruit haalt dan maak je het jezelf ook een stuk makkelijker.”