Terug 21 maart 2021

KV Mechelen - OH Leuven: “Verdienden om de wedstrijd te winnen”

KV Mechelen is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen OH Leuven. De Kakkers schieten niet veel op met een punt in de strijd om Play-Off 1. Spelers en coach zijn tevreden met het spel, minder met het resultaat. “We spelen vandaag een goede match en verdienden de overwinning”, besluit Aster Vranckx.

Als er iets uit de wedstrijd gehaald kan worden, dan is het onder meer de knappe goal van Aster Vranckx. De jonge middenvelder heeft duidelijk vertrouwen getankt dan zijn knappe volley. “Het was lang geleden dat ik nog eens gescoord had. Ik had het er daarnet nog over met mijn moeder. Ze vroeg me wanneer ik nog eens zou scoren. Ik ben blij dat ik nu ergens gerustgesteld naar huis kan.”

Toch zag Vranckx dat er meer in zat. KV Mechelen boekte niet het resultaat dat ze verdienden. “We spelen vandaag een goede match en verdienden de overwinning. Het is alleen spijtig dat we deze match niet hebben afgewerkt. Als ploeg hadden we het vooral in het begin moeilijk, na de goal ging het een stuk beter.”

Wouter Vrancken: “OH Leuven is nooit een makkelijke wedstrijd”

Wouter Vrancken is het eens met de analyse van zijn middenvelder. “Het was een heel fysieke wedstrijd, maar ik moet mijn ploeg feliciteren. We wilden dominant spelen en gaan voor de drie punten. We hebben dat de hele wedstrijd geprobeerd. We konden iets efficiënter zijn, maar het zij zo. Ik vind dat we de drie punten verdienden, maar voetbal loopt niet altijd zoals je wil.”

“Je weet dat als je tegen Leuven speelt, dat het geen makkelijke wedstrijd wordt. Toch hebben we dat goed gedaan. We vonden iedere keer centraal de vrije man en creëerden meer kansen. We gingen er absoluut voor en Leuven ging vooral uit van onze technische fouten.”

Toch voelde Vrancken zich ook benadeeld in de beslissingen van scheidsrechter Vergoote. “Volgens de regels is de eerste penalty, maar ook de tweede, bij de fout op Shved. Maar goed, zoals ik al zei, ik vind dat we verdienden om te winnen vandaag. Een paar momenten konden beter voor ons om de omschakeling te vermijden, maar je weet dat ze daar zeer sterk op zijn. Maar ik denk dat we vandaag een zeer sterke wedstrijd spelen.”