Terug 30 januari 2021

KV Mechelen - KRC Genk: Mechelen moet tevreden zijn met punt

De wedstrijd tussen KV Mechelen en KRC Genk heeft geen winnaar gekregen. In een kansarme eerste helft hield Thoelen de nul met twee knappe reddingen op Bongonda. Na de rust speelde Mechelen aanvallender en scoorde het bijna via Mrabti en De Camargo. Uiteindelijk delen Mechelen en Genk de koek.

Na overwinningen tegen Eupen en Waasland Beveren kon Malinwa de linkerkolom van het klassement stilaan ruiken. Bij winst tegen KRC Genk zou het zelfs even over Beerschot wippen naar de negende plek. Maar het klassement liegt niet: de Genkies zijn van een heel andere orde dan de vorige tegenstanders. Zou Mechelen ook schitteren tegen Genk?

Kansarme eerste helft

KV Mechelen had alleszins een sterke thuisreputatie tegen Genk. Het was al zeven jaar geleden dat de Limburgers nog eens de drie punten pakten achter de kazerne. Tijdens de openingsfase leek dat beeld niet meteen te veranderen. Sterker nog, Malinwa begon als gevaarlijkste ploeg door (halve) kansen voor De Camargo. Aan de overkant moest Thoelen zich even reppen op een uitstekende vrije trap van Bongonda.

Het werd geen spectaculair wedstrijdbegin; beide ploegen streden vooral om de bal op het middenveld. Wél werden er enkele rake tackles uitgedeeld. Bijker en Preciado bekochten hun late tussenkomsten met geel. Ook moest Sandy Walsh de wedstrijd vroegtijdig staken door een blessure, Kaboré was zijn vervanger.

Volley van Shved

Na een halfuur voetballen kreeg Marian Shved de eerste deftige kans voor de Kakkers. Na een snelle dribbel torpedeerde hij Vukovic met een strakke volley. Zijn schot kwam te centraal, waardoor de Genkse goalie weinig moeite had. Aan de overzijde kapte Onuachu zich vrij, maar ook hij kreeg zijn schot niet in de hoek. 

Vlak voor tijd kwam Genk nog dicht in de buurt van de openingstreffer. Heynen stuurde Bongonda met een listige pass alleen op Thoelen af. De Mechelse goalie had een uitstekende redding in huis op een lage schuiver van de Genkse aanvaller. Van Damme bracht in de herneming redding met een scherpe tackle. Ondanks de actievere slotfase, geen doelpunten in de eerste helft.

Thoelen secuur

KV Mechelen had inmiddels wel door dat er tegen dit Genk punten te rapen vielen en probeerde kansen te forceren, al moest het ook goed blijven opletten. Ito werd diep gestuurd op rechts na een snelle vrije trap, waarna hij Arteaga vond in de zestien. Opnieuw had Thoelen een goede reflex in huis om de openingsgoal voor Genk te voorkomen. 

Kort daarna begon Mechelen meer kansen te forceren, en dat loonde bijna. Eerst zocht Shved De Camargo in de zestien, maar een Genkse voet voorkwam zijn passje. Later devieerde Mrabti een scherpe voorzet van Shved ei zo na voorbij Vukovic. Ook De Camargo kreeg zijn kans, maar zijn kopbal zweefde net over het Genkse doel. KV Mechelen zat beter in de match, maar scoren lukte nog niet.

Slotoffensief levert niets op

Naarmate de wedstrijd vorderde, gingen beide ploegen steeds meer risico’s nemen. Vooral Mechelen kon daar bijna van profiteren. Mrabti zette een knappe één-twee op met Schoofs in de Genkse zestien, maar Vukovic was nét op tijd op de bal. Wat later probeerde ook Vranckx het vanop afstand, maar zijn knal verdween net naast.

In de laatste minuten onderschepte Kaboré en spurtte hij naar voren. Heynen liet zijn been hangen en bekocht dat met geel. De daaropvolgende vrije trap draaide op niets uit. Ook late invallers Steven Defour en Onur Kaya konden niets meer forceren. Zo pakte Malinwa een verdienstelijk punt, al waren er kansen om de partij af te maken.

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Thoelen; Bijker, Peyre, Vanlerberghe, Walsh (12′ Kaboré); Van Damme, Schoofs (86′ Defour), Hairemans (67′ Vranckx); Shved, Mrabti (86′ Kaya), De Camargo (67′ Druijf).

Opstelling KRC Genk: Vukovic; Preciado (64′ Munoz), McKenzie, Lucumi, Arteaga; Thorstvedt, Toma, Heynen; Bongonda, Ito (77′ Oyen), Onuachu.

Doelpunten:

Gele kaarten: 5′ Bijker, 9′ Preciado, 51 Thorstvedt, 55′ Van Damme, 90′ Heynen

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Dierick, Cremers, Meers, De Cuyper