Terug 30 januari 2021

KV Mechelen - KRC Genk: “Er zat meer in, maar ook minder”

KV Mechelen moet zich tevreden stellen met een punt tegen KRC Genk. Hoewel Mechelen een aantal mooie kansen kreeg, keepte Thoelen ook een uitstekende wedstrijd. “Ik ben vooral blij dat we ons nu konden meten met een ploeg als Genk”, besluit coach Wouter Vrancken na de wedstrijd.

Wouter Vrancken kijkt kritisch naar het resultaat, maar is ook zeker niet ontevreden. “De eerste helft speelden we te onzuiver, te weinig kwaliteit aan de bal en overhaast spel. Daardoor verdween de rust uit de ploeg en was het moeilijk om kansen te krijgen. De tweede helft hebben we dat bijgesteld waardoor we hoger kwamen te staan. Dan kregen we wel kansen, die we jammer genoeg niet hebben afgemaakt.”

Volgens Vrancken is de uitslag daarom terecht. “Neutraal gekeken is het absoluut terecht. Laten we eerlijk zijn, Genk heeft op elke positie, in elke linie kwaliteit. Ik ben vooral blij dat we ons konden meten met een ploeg als Genk. Het feit dat we spelers als Ito en Onuachu uit de ploeg houden, is ook de verdienste van alle spelers.”

Met de bekermatch tegen RWDM in het vizier, ziet Vrancken een moment om enkele spelers rust te gunnen. “Als je ziet dat Sandy (Walsh, red.) geblesseerd uitvalt en dat er nog jongens zijn die op de tippen van hun tenen lopen na het drukke speelschema, dan moet je daar rekening mee houden.” Volgens Vrancken is het vooral nu de bedoeling om op dit elan te blijven pushen en telkens beter te doen.

Joachim Van Damme: “Mogen tevreden zijn van ons parcours”

Ook Joachim Van Damme kijkt tevreden terug op de partij, al zaten er twee gezichten aan de wedstrijd. “Er zat meer in, maar op een gegeven moment ook minder. Beide ploegen spelen een goede partij, dus we kunnen tevreden zijn. We hebben een goede inhaalrace gedaan en mogen nu tevreden zijn met het parcours dat we hebben afgelegd.”

Volgens Van Damme was het een heel zware maand, vooral fysiek. “Als je de competitie nu bekijkt, waarbij we om de drie dagen een match moeten spelen, dan doet het overal een beetje pijn. Ik ben heel blij dat ik de voorbije zes wedstrijden telkens heb kunnen spelen. Nu hebben we weer drie dagen om ons klaar te maken voor de volgende partij.”

Van Damme werd ook een confronterende statistiek onder de neus gedrukt; hij was zijn reeks van opeenvolgende wedstrijden zonder gele kaarten kwijt. “Het was licht hé, heel licht! (lacht) Maar ja, inderdaad. Het is nu gebeurd, niet meer terug te draaien. In alle seriositeit, we hebben tegen dit Genk getoond dat we de voorbije weken progressie hebben gemaakt.”

Yannick Thoelen: “Goede resultaten hebben invloed op de verdediging”

Doelman Yannick Thoelen kijkt vooral tevreden terug op een knappe verdedigende prestatie. Hij benadrukt dat het hele team daarvoor zijn steentje heeft bijgedragen. “Vier clean sheets op negen wedstrijden, dat is natuurlijk prima. Dat geeft een goed gevoel, maar hebben we te danken aan alle spelers. Iedereen heeft vandaag een knappe prestatie geleverd.”

Volgens Thoelen was deze wedstrijd net wat specialer omdat Genk aanvallend zeer sterk is. Met Gouden Stier Paul Onuachu in de rangen ben je als verdediger niet meteen klaar. “We spelen tegen jongens ie allemaal een goal kunnen maken. Dat geeft natuurlijk vertrouwen aan het heel team. We mogen heel tevreden zijn met een moeilijke maand die we nu afsluiten.”

“De goede resultaten hebben ook een invloed op de verdediging”, gaat Thoelen verder. “Als je begint te winnen, gaat er een serieuze druk van de ketel af. Het kantelmoment was natuurlijk tegen Moeskroen, toen we zes op zes pakten. Maar we zijn er natuurlijk nog niet, de wedstrijden liggen allemaal heel kort op elkaar. We moeten het steeds wedstrijd per wedstrijd bekijken.”