Terug 23 januari 2021

KV Mechelen - KAS Eupen: efficiënt Malinwa wint overtuigend van Eupen

KV Mechelen heeft KAS Eupen met 3-0 overtuigend overklast. De eerste 45 minuten waren slordig, al kon Hairemans de score wel openen na mooi voorbereidend werk van Shved. Na de rust speelde Mechelen beter en scoorden Mrabti en De Camargo na uitstekende combinaties. Malinwa zet zijn uitstekende reeks – op de offday tegen Standard na – voort.

De clash tegen Eupen was een belangrijke voor het klassement. De kloof tussen beide ploegen bedroeg slechts 4 punten, in het voordeel van de bezoekers.

Het openingskwartier leverde maar weinig actie op. Beide ploegen zochten wel naar combinaties, maar door heel wat slordigheden bleven de kansen uit. Eupen begon agressief en kreeg een eerste (halve) kans door een gemiste kopbal van Miangue op een hoekschop van Peeters. Later herstelde Malinwa het evenwicht en waagde Mrabti zijn kans vanop afstand, maar ook zijn poging vloog naast.

Hairemans (opnieuw) trefzeker

Halverwege de eerste helft wist KV Mechelen de score te openen. Shved dribbelde zich knap in een schietpositie en dwong Defourny tot een redding. Hairemans was goed gevolgd en knalde de rebound voorbij de kansloze Eupen-goalie. Enkele minuten later kwam De Camargo in de buurt van de tweede goal, maar Koch stond goed op te letten.

Voor de rust kwam Eupen nog in de buurt van de gelijkmaker. Eerst probeerde Prevljak zich een weg te banen door de Mechelse defensie na een vergissing van Peyre, maar de Bosniër dribbelde zich vast. Wat later kopte Baby een hoekschop van Peeters richting de verste hoek, maar Hairemans stond goed opgesteld en bracht redding op de lijn.

Mrabti verdubbelt meteen

In schril contract met het openingskwartier begon KV Mechelen swingend aan de tweede helft. Het duurde dan ook niet lang voor het tweede doelpunt viel. Na een dikke twee minuten speelde Shved een korte voorzet in de voeten van Walsh. De Mechelse back verlengde knap tot bij de inlopende Mrabti, die van dichtbij voorbij Defourny knalde: 2-0 en Malinwa op rozen!

 

Malinwa was uitstekend uit de kleedkamers gekomen. Het centrale duo Peyre – Vanlerberghe hield goed stand tegen de Eupense aanvallers, terwijl Walsh en Bijker zowel hun verdedigende als aanvallende taken konden doen. De Camargo kwam op corner nog dichtbij het derde en verlossende doelpunt, maar Defourny stond perfect opgesteld.

Eupen niet uitgespeeld

Even lekek Eupen geïntimideerd door de thuisploeg, maar na tien minuten in de tweede helft ging Eupen op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook bijna, toen Prevljak alleen op Thoelen werd afgestuurd. Gelukkig had de Mechelse goalie had een goede reflex in huis. De daaropvolgende hoekschop werd bijna in doel verlengd door Koch, maar opnieuw stond Thoelen prima te keepen. We kregen zo een aantrekkelijk begin van de tweede helft.

Aan de overzijde bleef ook de Mechelse aanval op de deur bonzen. Eerst waagde Shved met een zoveelste dribbel zijn kans, maar Kayembe blokte af. Wat later kwam Schoofs nog dicht bij de derde goal toen hij een afgeblokte poging van Bijker in één tijd op de slof nam. Op z’n Hairemans redde Heris de meubels voor Eupen, tot frustratie van de Mechelse aanvoerder.

De Camargo doet boeken toe

Met nog ruim een kwartier op de klok kreeg Mechelen eindelijk wat het verdiende. Eerst combineerden Shved en Schoofs zich nog door de Eupense verdediging, maar Defourny bracht redding op een schot van die laatste. Amper een minuut later trof De Camargo wel raak, toen hij een lage, scherpe voorzet van Schoofs in een open Eupens doel devieerde.

Mechelen speelde de wedstrijd rustig uit en werd verdedigend niet meer in de problemen gebracht. Na het derde doelpunt was de wedstrijd gespeeld en daar leek ook Eupen zich bij neer te leggen. Een uitstekende wedstrijd van Malinwa, dat sterk 15 op 18 pakt in de laatste 6 wedstrijden.

 

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Thoelen; Bijker, Peyre, Vanlerberghe, Walsh (81′ Kaboré); Schoofs, Van Damme (84′ Druijf), Hairemans (70′ Kaya); Shved (81′ Vranckx), Mrabti (83′ Defour), De Camargo.

Opstelling KAS Eupen: Defourny; Heris, Agbadou, Koch, Miangue; N’Dri, Kayembe (65′ Cools), Peeters (82′ Beck), Ngoy (65′ Koné); Baby (82′ Magnée), Prevljak.

Doelpunten: 27′ Hairemans (1-0), 47′ Mrabti (2-0), 75′ De Camargo (3-0)

Gele kaarten: 34′ Peyre, 52′ Miangue, 78′ Mrabti, 90′ Kaboré

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: De Cremer, Gilon, Devriese, Staessens